Služba pravne pomoći u Banjaluci pružila preko 5.830 besplatnih usluga - BIGportal.ba
Banja Luka

Služba pravne pomoći u Banjaluci pružila preko 5.830 besplatnih usluga

Služba pravne pomoći Gradske uprave, tokom prošle godine, pružila je 5.834 besplatnih usluga u vidu usmenih i pisanih pravnih savjeta.
-Način rada, zbog primjene epidemioloških mjera, odrazio se na brojnost stranaka i broj pruženih usluga Pravne pomoći, koji je veći nego u 2020. godini, kada je iznosio 5.190, ali je ukupno manji nego ranijih godina – naveli su iz Odjeljenja za opštu upravu, u čijem sastavu radi ova služba.

Prema njihovim podacima, od ukupno primljenog broja stranaka – 5.834, dat je 2.841 usmeni pravni savjet iz svih oblasti prava i sastavljeno je 2.993 pismena.

Tako su i prošle godine, sugrađani u Pravnoj pomoći tražili usmene pravne savjete i informacije o pravima i obavezama iz svih oblasti života, između ostalog o imovinskim pravima, pravima na ostvarivanje porodične penzije, pravima na izdržavanje i sl.

Kada je riječ o datim pismenim pravnim savjetima, odnosili su se na obradu zahtjeva radno-pravnog statusa, podnesaka za ostvarivanje prava iz oblasti penzione i socijalne zaštite, za ostvarivanja prava iz oblasti zdravstvene zaštite, na pokretanje ostavinskih postupaka i podnošenje prijedloga za dopunu ostavinskih postupaka, te pokretanje postupaka za razvode brakova.

Podsjećamo, Služba pravne pomoći nalazi se u naselju Borik (Bulevar Živojina Mišića broj 29, u zgradi Titanik).

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 28. i 30.05.2022. godine

Zeljka

Pripreme za iduću godinu: Sportski klubovi se od 1. juna mogu prijaviti za dodjelu sredstava iz budžeta grada

M.

Obustava saobraćaja u Banjaluci zbog Moto-festa

M.

Ostavite komentar