Služba porodične medicine u Banjaluci aktivira E-čekaonice - BIGportal.ba
Banja Luka

Služba porodične medicine u Banjaluci aktivira E-čekaonice

Služba porodične medicine u Banjaluci obavještava sve korisnike zdravstvenih usluga da danas, 23.07.2020. godine sa početkom u 12,00 časova, pokreću “E-čekaonicu” koja će omogućiti pacijentima da se elektronskim putem preko Web sajta “Doma zdravlja” naručuju kod svog porodičnog doktora.

Banjalučani će moći da se naruče kod svog porodičnog doktora sa par klikova na mobilnom telefonu. Ovo je nova mogućnost naručivanja i zakazivanja na zdravstveni pregled.

Korisnici aplikacije imaće priliku da zakažu pregled putem mobilnog telefona na internet stranici Doma zdravlja Banja Luka.

Pacijenti se, putem programa E-čekaonice koji se nalazi na Web sajtu naše Ustanove, mogu naručivati u slobodne termine prikazane u čekaonici. Čekaonica se otvara tako što pacijent, prilikom aktiviranja E-čekaonice (lijevim klikom) upisuje tražene podatke u kućice prikazane na ekranu monitora ili mobilnog telefona. Podaci koji se traže za naručivanje su JMBG pacijenta i šifra tima ili ime i prezime porodičnog doktora kod kojeg je pacijent registrovan. Podaci o šifri tima porodične medicine, kao i o svim doktorima koji rade na određenim lokalitetima nalaze se na našem sajtu u padajućem meniju pod Službom porodične medicine. Ukoliko pacijent ne želi da vrši unos svog jedinstvenog matičnog broja u E-čekaonicu, tada ima mogućnost, da pozivanjem svoje timske porodične sestre putem telefona dobije PIN šifru koju će koristiti prilikom ulaska u elektronsku čekaonicu. Obje mogućnosti su predočene korisnicima prilikom ulaska u E-čekaonicu, potrebno je samo da kliknu na polje koje će koristiti pri unosu podataka.

„E-čekaonica“ je jedan od projekata u okviru „Pametnog grada“, a pokretanjem ovog projekta velike koristi će imati građani i zaposleni u Domu zdravlja.

Građani više neće morati dolaziti u ambulante da se naruče na pregled kod porodičnog doktora, već će to moći učiniti putem mobilnog telefona ili svog računara. Na taj način smanjićemo gužve u ambulantama, a istovremeno rastertiti naše medicinske sestre koje mnogo vremena provode zakazujući preglede putem fiksnog telefona.

Nakon uvođenja aplikacije „E-čekaonica“, i dalje će u funkciji ostati i stari sistem naručivanja za preglede.

Danas objavljeno

Saborni Hram Hrista Spasitelja: Sutra u 18.00 časova služenje molebana za Kosovo i Metohiju

Zeljka

Za tvoje dobro: Dom zdravlja započeo novi ciklus preventivnih pregleda

Zeljka

Pogledajte koje ulice će danas biti zatvorene u Banjaluci

Zeljka

Ostavite komentar