Slučajno ste izbrisali SMS? Probajte ovako da ga vratite - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Slučajno ste izbrisali SMS? Probajte ovako da ga vratite

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Androidu nije lak zadatak. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne kopije podataka (backup).

Naravno, SMS poruke ne idu u “smeće”, već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve. Ipak, ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS koristeći Google Backup

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi sigurnosnu kopiju na Google Drive. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili sigurnosnu kopiju pre brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite celu sigurnosnu kopiju. Procedura je jednako duga koliko zvuči i može rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja sigurnosne kopije.

1. Pokrenite Google Drive.

2. Odaberite tri vodoravne “crtice” u gornjem desnom uglu, pa zatim “Backups”.

3. Ako vidite deo “This device”, odaberite sigurnosnu kopiju.

4. Na stranici “Details” pronađite deo na kom piše SMS i proverite datum poslednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće.

B92

Danas objavljeno

Huawei nagovještava zanimljiv pametni sat

Zeljka

Nove funkcije stižu na telefone, satove i automobile sa Google softverom

Zeljka

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Ostavite komentar