Slučajni snimak uništio influenserku koja je lagala pratioce - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Slučajni snimak uništio influenserku koja je lagala pratioce

Jovana Mendoza Ajres, koja je na Jutjubu poznatija kao Rouvana, nakon šest godina je riješila da više ne bude vegetarijanac i da počne da jede meso, a sve zbog zdravlja.

Naime, ova 29-godišnjakinja se proslavila dijeleći svoje iskustvo o sirovoj veganskoj ishrani i njenom uticaju na tijelo. Vremenom je došla do impresivne brojke od 1,8 miliona pratilaca koji su upijali njene savjete i trikove.

Međutim, Rouvana je prošle nedjelje objavila da je zbog problema za koje krivi vegansku ishranu prestala da vodi takav životni stil.

“Postala sam sirova veganka i uspjela sam da se riješim zavisnosti od alkohola i cigareta. 2014., nakon 25-dnevnog posta, izgubila sam menstruaciju. U jednom trenutku sam mislila da je to super, ali nakon nekog vremena shvatila sam da to nije zdravo”, rekla je.

Сродна слика

Doktori su je upozorili da ima problema s hormonima i da je u predmenopauzi.

“U ishranu sam dodala više masti i počela da jedem nešto kuvane hrane. Nakon dva mjeseca se menstruacija vratila, ali je bila neredovna. Ponovno sam je izgubila 2017. Doktori su mi savjetovali da počnem da jedem jaja jer sam anemična, ali odbila sam da ih poslušam”, dodaje.

Zdravstveno je bila sve lošije. Dobila je gljivičnu vaginalnu infekciju i konačno odlučila da počne da jede neke namirnice životinjskog porijekla.

“Bilo mi je teško da prihvatim da takva hrana može da me izliječi. Nisam to sebi mogla da priznam, ali ipak sam počela da konzumiram jaja i ribu. Želim da imam porodicu, želim da rodim djecu. Ako nisam zdrava, to neću moći”, iskreno je priznala u videu koji je objavila na svom Jutjub kanalu.

Zašto je nastao problem i zbog čega ju je većina fanova otpratila sa Instagrama?

Rouvanini pratioci prilično su burno reagovali na njenu ispovijest i optužili je da ih je lagala jer je prije dva mjeseca počela da jede ribu i jaja, a istovremeno je na društvenim mrežama promovisala sirovo veganstvo, a svoje recepte skupo naplaćivala.

“Zarađuješ od veganstva, a kupuješ proizvode životinjskog porijekla. Bolesno”, jedan je od komentara na njen video.

Naime, Jovana je posjetila Bali sa prijateljima odakle je postavljala fotografije: ,,Nakon 24 sata putovanja, napokon sam stigla na mjesto koje sam oduvijek htjela da posjetim. Možete li pogoditi gdje sam? Riječ je o mjestu baziranom na biljkama,” napisala je Jovana i dodala da joj je to šesti dan veganske detoksikacije i joga izazova. Ovo je zapravo jelovnik koji ona prodaje na svojoj stranici za 49 dolara.

Резултат слика за Yovana Mendoza

A onda se pojavio snimak koji ju je uništio. Na video snimku koji je postavila njena drugarica sa kojom je boravila, jasno se vidi da na Jovaninom tanjiru osim povrća ima i ribe, odnosno mesa. Jovana je pokušala rukom da prekrije tanjir, ali bilo je prekasno. Hiljade fanova ju je nazvalo lažljivicom, a tenzije su pojačane nakon snimka u kojem je objasnila zašto je počela da jede meso, ribu i jaja.

Internet korisnici su pobjesnili jer je Jovana i dalje prodavala svoj ,,meni” online korisnicima iako je taj isti meni njoj samoj ugrozio zdravlje. Javili su se i drugi korisnici ovog menija, navodeći kako su i oni pridržavajući se Jovaninog jelovnika takođe oboljeli.

Сродна слика

,,Ugrozila si zdravlje tvojih fanova. Sramota!”

Kako možemo zaista vjerovati internet influenserima i da li im treba vjerovati?

Da li su oni poznavaoci onoga što promovišu ili su samo poneseni željom da imaju znanje o istom?

Razmislite koga pratite i kome ukazujete povjerenje.

Danas objavljeno

Djeluju hladno i tvrdoglavo, ali važe za najpošteniji horoskopski znak

D

Ovaj bolni problem javlja se kod žena koje dugo nemaju seks

D

Vojvotkinja od Jorka obožava seriju koja je zabranjena na dvoru

D

Ostavite komentar