Slučaj "zamrzivač": Smiljani Srnec 15 godina zatvora za ubistvo sestre - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Slučaj “zamrzivač”: Smiljani Srnec 15 godina zatvora za ubistvo sestre

Varaždinski Županijski sud osudio je nepravosnažno na 15 godina zatvora Smiljanu Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić.

O ubistvu sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatorku, a tužilac kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi “spasila svoju kožu”.

Juče je održan posljednje izlaganje tužilaštva i obrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijskog državnog tužioca, i čakovečki advokat Krešimir Golubić, branilac Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubstvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu.

O tom slučaju pisali su i svjetski mediji, a slučaj “Frižider” jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

(Jutarnji.hr)

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar