19. Novembra 2022.

Slučaj Vajnstajn, prva dama Kalifornije: “Ispuštala sam zvukove kako bih ga natjerala da..”

Big Portal

Prva dama Kalifornije odbila je da pokaže kako je “pokazala zadovoljstvo” tokom incidenta 2005. godine u hotelu na Beverli Hilsu, gde tvrdi da ju je Vajnstajn silovao, prenosi New York post.

Dženifer Sibel Njusom je ranije svedočila da je njen sastanak sa Vajnstajnom trebalo da bude poslovni prirode.

“Ovo nije ‘Kada je Hari sreo Seli’. Ja to ne radim”, rekla je Sibel Njusom, misleći na scenu iz filma iz 1989. godine u kojoj je glumica Meg Rajan glumila glasan orgazam u njujorškom restoranu. Dženifer je ranije svedočila da je njen sastanak sa Vajnstinom trebalo da bude poslovni sastanak, ali se brzo pretvorio u nešto drugo. Vajnstajn se presvukao iz odela u ogrtač, a zatim je počeo da joj preti.

Ona je rekla da je Vajnstajn prvo prstima prodro u njena intimna mesta, a potom i svojim “deformisanim penisom” koji ju je podsećao na ribu. “Nešto nije u redu sa njegovim testisima. Imao je mnogo kože dole”, rekla je. A zatim je posvedočila da je ispuštala zvukove zadovoljstva kada je stavila ruku na njegov penis kako bi ga ohrabrila da ejakulira.

Advokat odbrane Mark Verkman je postavio pitanje zašto je glumila orgazam, ako je u pitanju silovanje. Izbezumljena bivša glumica, koja je u međuvremenu postala rediteljka dokumentaraca, priznala je da je lažirala orgazam da bi Vajnstajn svršio.

“Ispuštala sam zvukove kako bih ga natrala da završi. Već me je silovao. Ovo je tako odvratno, žao mi je”, rekla je Sibel Njusom u suzama. Kada ju je Verkman zasuo pitanjima o detaljima njenog prethodnog svedočenja, rekla mu je da joj on upravo radi ono što joj je Vajnstajn uradio.

Verkman ju je takođe ispitivao o desetinama mejlova koje je poslala Vajnstajnu nakon navodnog silovanja, uključujući poruke u kojima je tražila podršku kampanji za gradonačelnika San Francska. Poruke su poslate između 2006. i 2008. godine i Dženifer je kontaktirala Vajnstajna da dogovori sastanak. U jednoj od poruka, od 2. marta 2007. godine, otprilike 18 meseci nakon navodnog silovanja, Sibel Njusom mu je pisala kako bi se zahvalila što je nju i još dve osobe stavio na listu gostiju za Oskara.

“Tako smo se zabavili”, napisala je u poruci. Na pitanje zašto je nastavila da se dopisuje sa čovekom za koga tvrdi da ju je silovao, odgovorila je da mu je samo povlađivala. Advokat ju je pitao zašto bi povlađivala svom silovatelju. Potom su usledila i brojna pitanja zamenice okružnog tužioca Marlen Martinez, koja su vidno potresla Dženifer.

Martinez ju je pitala da li je nameravala da ima seks kada je krenula u hotel, na šta je ona odgovorila da nije dok je nekontrolisano vrištala i plakala. Na pitanje da li je pokušala da mu kaže ne, rekla je da je pokušala da ga zaustavi i glasom i telom.

“Skupila sam noge. Pokušao sam da pobegnem. Toliko sam se trudila da pobegnem”, rekla je Dženifer, koja se sklupčala i glasno jecala pre nego što je napustila sudnicu.

Pre njenog svedočenja, zamenik okružnog tužioca Pol Tompson rekao je sudiji Lizi Lenč da neće pozvati petog svedoka. Prema prvobitnoj optužnici, peti svedok je Vajnstajna optužio za silovanje i prisilni oralni seks. Sudija je odobrio zahtev odbrane da odbaci te optužbe, tako da se Vajnstin sada suočava sa sedam preostalih tačaka.

Vajnstin, koji već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja i seksualnog napada u Njujorku, suočava se sa optužbama za seksualni napad na četiri žene u Los Anđelesu između 2004. i 2013. godine. Ako bude osuđen po svim tačkama optužnice, preti mu maksimalna zatvorska kazna od 65 godina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare