Slučaj rušenja kina Kozara u Banjaluci dobio epilog - BIGportal.ba
Banja Luka

Slučaj rušenja kina Kozara u Banjaluci dobio epilog

Stručni tim koji će činiti pravnik, arhitekta i građevinac biće formiran od strane mještana Sime Šolaje tokom narednih nekoliko danas.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da su ppravdane primjedbe građana iz ulica sv. Save i Sime Šolaje. Praktičan dogovor na sastanku je donesen, a on glasi: nema spajanja saobraćajnice na Aleju sv. Save, objedinjen inspekcijski nadzor nad svim radovima preduzetim na prostoru bivšeg kina “Kozara”, kao stručna procjena svih elemenata regulacionog plana, uslova za gradjenje, uslova za komšije, pristupa i parkinga, ekoloških uslova, stepena zaštite, statike okolnih objekata.

Okupljeni građani kategorično su protiv izgradnje dvosmjerne saobraćajnice, a istaknuto je da okolne grade ne bi mogle podnijeti veći promet na tom dijelu. Jedna višespratnica već ima napuknuća, a problematični su i temelji činovničke zgrade pored koje bi ta saobraćajnica trebala prolaziti.

Rečeno da se rušenje objekta mora nastaviti, ali nadaju se da će stručni tim moći da sa gradskom upravom usaglasi bolje rješenje za objekat koji bi trebao biti izgrađen na mjestu nekadašnjeg kina Kozara.

Na samom mjestu primjećuje se težak vazduh gradilišta pored kojeg se direktno nalazi vrtić u kojem sbvakodnevno borave mališani, a u blizini je još jedan vrtić.

(Buka)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za ponedjeljak, 26.07.2021.

Zeljka

Banjaluka: Danas i sutra vakcinacija Sinofarmom bez zakazivanja

M.

Zapalio se automobil u banjalučkom naselju Borik

M.

Ostavite komentar