28. Augusta 2022.

Slučaj Pijastri – u Alpini sigurni

Big Portal

Alpina je u sporu sa svojim rezervnim vozačem Pijastrijem, koji je rekao da ne želi da vozi za ekipu sledeće sezone umesto Fernanda Alonsa.

Spekuliše se da će Pijastri postići dogovor sa Meklarenom.

O sporu ekipe i australijskog vozača sledeće nedelje će odlučivati Odbor za priznavanje ugovora (CRB).

“Pokušavamo da ga zadržimo tako što ćemo u ponedeljak ići pred CRB, koji će odlučiti koji ugovor koji je Oskar potpisao ima prednost. Radujemo se odluci i videćemo kako će to ići. Video sam argumente obe strane i uvereni smo da je Oskar potpisao sa nama ugovor još u novembru. Postoje odredjene stvari koje moraju da budu u ugovoru i uveren sam da su tamo”
, rekao je Šafnauer.

Problem Pijastrija i ekipe počeo je krajem jula. Prvo je četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel objavio da će na kraju sezone završiti karijeru, čime je mesto u ekipi Aston Martin ostalo upraženjeno. Dan posle trke u Madjarskoj, Fernando Alonso je iznenada objavio da napušta ekipu Alpine i da će preći u Aston Martin.

Alpina je Alonsu ponudio jednogodišnji ugovor, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, ali je 41-godišnji španski vozač prihvatio ponudu Aston Martina za višegodišnju saradnju.

Naredne večeri Alpina je saopštila da će Pijastri zameniti Alonsa, ali je putem Tvitera 21-godišnji vozač to odbacio, rekavši da je ekipa bez njegove dozvole objavila tu vest i da nije potpisao ugovor.

“On nam je obećao da će voziti za nas ako ga smestimo u naš bolid i to sad tražimo. Odlazak pred CRB je logičan korak kada verujete da imate važeći ugovor sa vozačem a on je potpisao sa nekim drugim”, 
naveo je Šafnauer.

U slučaju da Pijastri dobije spor, Alpina će morati da traži novog vozača, a to bi mogao da bude Danijel Rikardo, koji će na kraju sezone, godinu dana pre isteka ugovora, napustiti Meklaren.

“Ovakva stvar se dogodila u prošlosti. Bio sam tu kada je Dženson Baton potpisao za Vilijams, ali je BAR Honda s pravom preuzela svoje pravo na Džensona. On je zaista želeo da predje u Vilijams, BAR Honda je dobila spor pred CRB i posle toga je imala sjajan odnos sa Džensonom, koji je kulminirao osvajanjem šampionske titule 2009. godine”, naveo je Šafnauer.

On je rekao da je Pijastri bio srećan kada mu je rečeno da će zameniti Alonsa.

“Bio je u simulatoru i kada sam ga obavestio, smejao se i bio je zahvalan. Zbog toga smo tako brzo objavili saopštenje”,
 rekao je Šafnauer.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare