12. Januara 2021.

Slučaj “Krunić”: Optuženi Gajić komunicirao s jednim od napadača

Big Portal

To je danas u banjalučkom Okružnom sudu rekao Miroslav Ćurković, stručno lice iz MUP-a RS, koji je po naredbi Tužilaštva vršio analizu telekomunikacijskog saobraćaja od 1. januara do 10. maja 2019. godine između Gajića i Kovačevića putem, kako je naveo ovaj svjedok Tužilaštva, više različitih telefonskih brojeva.

Osim Gajića, koji je bio radnik Krunićeve firme “Sector Security”, u slučaju ubistva su optuženi i Benedi Đukanović i Emilio Baldo.

Ćurković je u svjedočenju naveo da su Gajić i Kovačević komunicirali telefonom 20 puta, a u pitanju su razgovori i SMS poruke koji su zabilježeni od 20. febrara do 22. aprila 2019. godine te su osim svojih kartica, kako je rekao, koristili telefon Aleksandre Kalamanda i fiksni telefon kafića “Dionis”.

Svjedok u svojoj analizi nije precizirao sadržaj SMS poruka, ali ni to koliko dugo su trajali pozivi.

Svjedok je naveo da je njihov posljednji telefonski kontakt zabilježen na dan ubistva, 22. aprila, te naveo da je tog dana Kovačević s telefonskog broja Aleksandre Kalamande nazvao Gajića.

Takođe je rekao da su prethodno 6. aprila bila dva telefonska poziva iz kafe-bara “Dionis” upućena prema Kovačevićevom broju, a kako je svjedok naveo – zvao ga je Gajić.

Na pitanje Marinka Brkića, Gajićevog branioca, kako zna da je baš Gajić tog dana zvao Kovačevića s fikskog, svjedok je odgovorio da ne zna.

Brkić je rekao da je stručno lice prilikom analize proširilo krivično djelo protiv optuženih u odnosu na ono što stoji u naredbi.

Zanimalo ga je i zašto u izvještaju stoji Gajićeva fotografija i kako je došao do nje, a svjedok mu je odgovorio da im je to praksa.

Ovo je zaintrigiralo i advokata Tatjanu Savić, koja ga je upitala odakle mu je bila dostupna fotografija, na šta je svjedok odgovorio da su pristupili civilnom registru kako bi uzeli fotografije.

Na pitanje je li mu tužilac ili neko drugi izdao naredbu da pristupi civilnom registru ličnih podataka građana, odgovorio je da nije te da je fotografija možda nepotrebna, ali da im je takva praksa.

Branioci svih optuženih zatražili su da se svjedok ponovo pozove na sljedeće ročite, jer je “došao nespreman za suđenje” i, kako su naveli, nema kod sebe materijal kako bi mogao da odgovori na pitanja.

Ispitivanje ovog svjedoka će po odobrenju suda biti nastavljeno na narednom ročištu, koje je zakazano za 29. januar.

Na samom početku suđenja advokat Brkić tražio je da sudnicu napusti novinarska ekipa Alternativne televizije, jer se, kako je rekao, on i njegov branjenik ne osjećaju ugodno.

Kako je naveo, njegovog branjenika su snimali s lisicama na rukama, na šta nemaju pravo.

Branimir Jukić, predsjednik Sudskog vijeća, zamolio je kamermana da izađe, dok je novinar ostao u sudnici i s kolegama nastavio praćenje ročišta.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tada je ranjen vozač Goran Ilić, a ubijen je Željko Kovačević, jedan od napadača.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su zajedno s Kovačevićem organizovali i pripremili zločin, a Gajića, Krunićevog radnika, za pomaganje ubistva, jer je Kovačeviću odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare