Slučaj "Krunić": Kovačević na dan ubistva koristio telefon "specijal" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Slučaj “Krunić”: Kovačević na dan ubistva koristio telefon “specijal”

Na dan ubistva biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, označeni kao jedan od napadača na njih Željko Kovačević koji je te noći ubijen u razmjeni vatre, imao je telefon tzv “specijal” kojim je četiri puta komunicirao samo s jednim brojem.

Potvrdio je vještak Miroslav Ćurković koji je uradio izvještaj o kriminalističko analitičkoj obradi dokaza i informacija u ovom predmetu, u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenju optuženima Benediju Đukanoviću (53) i Emiliu Baldi (53) te Rodoljubu Gajiću koga terete za pomaganje.

Ćurković je u svom izvještaju naveo da je Kovačević sa pomenutog telefona komunicirao ukupno 80 puta. Inače, taj broj je, prema nekim drugim dokazima, vjerovatno koristio Baldo, ali Ćurković to nije mogao da potvrdi.

Na dan ubistva koje se desilo 22.aprila 2019. godine između ta dva broja zabilježene su četiri komunikacije, a ovaj vještak je inače analizirao komunikacije optuženih od 1. januara do 23. aprila 2019. godine. Te komunikacije se odnose na odlazne i dolazne pozive te na SMS poruke.

Prema izvještaju Đukanović i Kovačević u tom periodu imali čak 101 komunikaciju, a Baldo i Kovačević 89. Kovačević je s Gajićem imao 17 komunikacija i svi oni su koristili veći broj telefona, a Đukanović dva broja.

Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša a u razmjeni vatre je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić te ubijen Kovačević.

Đukanovića i Baldu terete da su zajedno sa ubijenim napadačem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Gajić je bio član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.

Nezavisne

Danas objavljeno

Brnabić: Udara na psihu, cena je velika – pitanje koliko ćemo izdržati

M.

Medvedev: Nećemo dozvoliti da izbije treći svjetski rat

M.

Makron najavio veće isporuke oružja Ukrajini

M.

Ostavite komentar