Slučaj "Krunić": Crveni auto dokazivali crno-bijelim snimcima - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Slučaj “Krunić”: Crveni auto dokazivali crno-bijelim snimcima

U nastavku suđenja u slučaju ubistva biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), Republičko tužilaštvo u sudnici je prikazalo crno-bijele snimke tvrdeći da je na njima crvena opel korsa koja se 22. aprila 2019. godine nekoliko sati prije ubistva kreće Svetosavskom ulicom u Trnu.

Prema tezi Tužilaštva, crvenu korsu je vozio Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada u razmjeni vatre i označen je kao jedan od napadača.

Na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, nekadašnji radnik “Sektor sekjuritija”.

U banjalučkom Okružnom sudu prikazano je juče još nekoliko snimaka na kojima se, prema navodima Tužilaštva, vide bijeli golf, crna i crvena opel korsa koje su vozili optuženi. Ranije tvrdnje Tužilaštva su da je golf vozio optuženi Đukanović, a korsu optuženi Baldo.

Prikazivanje video-snimaka izavalo je burnu reakciju odbrane, koja je tvrdila da se ne može sa sigurnošću vidjeti koja su vozila u pitanju, dok je i optuženi Đukanović upitao kako na crno-bijelom snimku može da se vidi crvena boja.

Takođe su prikazani snimci s video-nazora u blizini picerije “Moreti”. Tu se vidi kako dolazi i odlazi tojota u kojoj je, prema tvrdnjama Tužilaštva, bio Krunić.

Tužiteljka Snježana Petković tvrdi da se na snimcima s tog video-nadzora oko sat ranije takođe vidi kako prolazi i crvena opel korsa.

Optuženi Đukanović je prigovorio da na pojedinim snimcima nisu automobili za koje Tužilaštvo tvrdi i kako može da se vidi crvena boja.

Na to mu je tužiteljka Snježana Petković odgovorila da ne može da se vidi kad su crno-bijeli snimci, ali to tvrde u skladu sa drugim dokazima.

Na pitanje Branimira Jukića, predsjednika Sudskog vijeća, kako Tužilaštvo snimcima dokazuje da su baš to vozila koja su vozili optuženi, Petkovićeva je rekla da ne tvrde da su to baš ta vozila već da bi mogla da budu.

“U sklopu drugih dokaza ćemo utvrditi da su to vozila koja su koristili optuženi”, kazala je Petkovićeva.

Odbrana je čak tražila da se pomenuti snimci i ne prikazuju jer, kako tvrde, ima oko 140 sati snimljenog materijala te su advokati i optuženi imali svega tri dana da to vide i nisu uspjeli.

Ipak, Sud je Tužilaštvu dopustio da prikaže dijelove snimaka koje je odabralo.

Podsjećamo, Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen vozač Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je i Kovačević, označen kao napadač.

Đukanovića i Baldu terete da su s Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje ubistva jer je Kovačeviću odao informacije o Krunićevom kretanju u zamjenu za oprost duga.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Ostavite komentar