11. Februara 2020.

Slučaj Ivanović: Pripremno ročište, drugi pokušaj

Big Portal

Ivanović je ubijen 6. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo ročište je 30. decembra bilo odloženo jer odbrani nije stigao prevod na sprski jezik dopunjene optužnice, a odbrana je u međuvremenu dobila dopunjenu prevedenu optužnicu od 40 strana i 12.500 strana dokumentacije, s dokazima iz tog predmeta.

Na ročištu će se okrivljeni kratko izjasiniti o krivici, a potom će se raspravljati o dokazima koje predlažu tužilaštvo i odbrana.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba – Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, kojom ih tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Spasojević‡ i Rošić‡ su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešć‡e ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašć‡enja, pomoć‡ u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašć‡eno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Niko od osoba sa ove optužnice nije optužen za izvršenje samog ubistva, odnosno počinioci su i dalje nepoznati.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare