17. Juna 2021.

Slučaj David Dragičević: Na sudu se suočili krim tehničari i njihov bivši šef

Big Portal

Suočili su se kriminalistički tehničari i njihov bivši šef inspektor Siniša Kojdić koji je oslobođen optužbe za uklanjanje dokaza, takođe u istoj sudnici bili su i, u ovom slučaju postupajući tužilac Dalibor Vrećo, koji je vodio istragu i u predmetu Dragičević, ali i dvoje pripadnika grupe Pravda za Davida.

“Jako je teško bilo slušati sve to što se desilo počevši od same obdukcije, od uklanjanja dokaza, kako su prenošeni, onda razgovori između inspektora i krim tehničara, nažalost ovo je strašno”, rekla je Melina Ivić iz grupe Pravda za Davida.

“Tužilac iz odjeljenja za zataškavanje”, “Vrećo, čeka te robija” i sliče poruke ispisane na transparentima poslali su pripadnici grupe Pravda za Davida, okupljeni ispred Osnovnog suda u Banjaluci.

Slučaj Dragičević – glavna poruka
“Glavna poruka je da je ovo farsa suđenje, zato što ovu optužnicu zastupa Dalibor Vrećo koji je činio sve da se ne dođe do nalogodavaca i izvršilaca ubistva Davida Dragičevića”, naveo je Ozren Perduv iz Pravde za Davida.

Prije nekoliko mjeseci predmet o stradanju Davida Dragičevića, od banjalučkog Okružnog tužilaštva, preuzelo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Procjena okolnosti je temeljni zadatak i temeljna zadaća tužioca, ako tužioci to ne rade ja ih nazivam kriminalcima”, rekao je Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević.

Reakcija na ove optužbe iz banjalučkog Okružnog dužilaštva nije bilo.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta 2018. godine i od tada još nije rasvijetljeno pod kojim okolnostima je smrtno stradao 21-gdišnji mladić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare