Slovenija: Zaraženo još 2.429 osoba, duplo više nego juče - BIGportal.ba
Region Vijesti

Slovenija: Zaraženo još 2.429 osoba, duplo više nego juče

U Sloveniji je u protekla 24 časa potvrđeno 2.428 novih slučajeva zaraze virusom korona među 7.178 testiranih, dok je od posljedica kovida 19 preminulo 57 osoba.

Ovo je duplo veći broj novih slučajeva zaraze u odnosu na prethodni dan kada je potvrđeno 1.292 slučajeva na 5.868 testiranih.

Udio pozitivnih testova iznosio je čak 33,83 odsto, što znači da je pozitivan svaki treći rezultat, što je zadnji put zbilježeno prije mjesec dana, odnosno prije nego što su uvedene najstrože restrikcije.

U bolnicama je 1.285 oboljelih od kovida 19, od čega 199 na intenzivnim odjeljenjima, a broj preminulih od početka epidemije popeo se na 1.547.

Slovenija je po mortalitetu oboljelih od kovida 19 u zadnjih sedam dana najpogođenija u Evropi, objavili su slovenački mediji.

Šef vladinog stručnog tima za kovid 19 Bojana Beović izjavila je da uzroke za velik broj smrtnih slučajeva među zaraženima treba tražiti u prodoru virusa u najveći dio domova za starije i nemoćne, ali i u činjenici da Slovenija ima vrlo staro stanovništvo, među najstarijima u Evropi.

Epidemiolozi nisu optimistični u pogledu najava da bi uskoro moglo doći do ukidanja nekih restriktivni mjera, osim možda ublažavanja režima prelaska opštinskih granica.

Stručni tim za kovid 19 predložiće danas slovenačkoj Vladi da prihvati njihov plan, odnosno ljestvicu kriterijuma po kojima bi postupno dolazilo do relaksacije mjera i zahtijevaće na dosljednoj primjeni postojećih.

Danas objavljeno

Stanivuković: Sve izborne neregularnosti provjeriti, čestitam Đajiću

Vanja A

Vučić: Žiofre ponovio stav Brisela o uvođenju sankcija Rusiji

M.

Evropi prijeti blekaut?

M.

Ostavite komentar