Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

Najmanje šest lica povrijeđeno je u okolini Ljubljane u nezgodi sa balonom na topli vazduh i akcija spasavanja stradalih još traje, a težina povreda još nije poznata.

Ljubljanska policija saopštila je da je o ovoj nezgodi obaviještena oko 10.00 časova, te da je, prema prvim podacima, povrijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona.

Težina povreda nastradalih još nije poznata. Na licu mjesta intervenišu spasilačke ekipe, prenose slovenački mediji.

  • Molimo sve da svojim prisustvom ne ometaju rad spasilačkih ekipa i da omoguće neometano spasavanje, kao i da poštuju uputstva policije – saopšteno je iz ljubljanske Policijske uprave.

Do nezgode je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica, gdje se 2012. godine dogodila najteža nesreća s balonom na topli vazduh u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više bilo teže povrijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao da aterira, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz korpe u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca korpa balona odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Popularni panoramski komercijalni letovi balonom su, zbog te nesreće, više godina bili obustavljeni.

Danas objavljeno

Dječak se utopio u rijeci Savi

M.

Putin: Riješićemo krizu, ali Zapad da ukine sankcije

M.

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Ostavite komentar