Slovenija uvodi zabranu kretanja između opština - BIGportal.ba
Region Vijesti

Slovenija uvodi zabranu kretanja između opština

Premijer Slovenije Janez Janša saopštio je da će u utorak biti uvedena zabrana kretanja između opština, koja će važiti na teritoriji čitave zemlje.

Janša je na Tviteru pozvao građane da svedu kontakte na minimum, kako bi restrikcije mogle da budu ukinute što prije, prenosi STA.

On je rekao da će slučajevi u kojima će građani moći da napuste svoje opštine biti poput onih u martu, kada je na snazi bila slična mjera.

Očekuje se da će izuzeci biti slični onima koji se odnose na zabranu kretanja između regiona koja je već na snazi, kao što su putovanje radi odlaska na posao, bavljenja poljoprivredom, odlaska kod ljekara ili u apoteke, brige o bliskom srodniku.

?anša je ponovio raniju izjavu ministra zdravlja Tomaža Gantara da će više od 700 kreveta uskoro biti spremno za liječenje pacijenata oboljelih od kovida 19, kao i da su toku razgovori o pripremi dodatnih 300 mjesta.

U Sloveniji je danas zabilježeno 1.675 novih slučajeva zaraze virusom korona, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva povećan na 14.288. Od posljedica kovida 19 u ovoj zemlji je do sada preminuo 241 pacijent, od kojih šest u posljednja 24 časa.

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije u petak u Banjaluci

M.

Šest godina zatvora za obljubu kćerke

M.

Pronađen Milan Tepavčević čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak

M.

Ostavite komentar