25. Novembra 2020.

Slovenija: Povećan broj zaraženih; Predložene kazne

Big Portal

Riječ je o trećem najvećem dnevnom broju zaraženih od početka epidemije, povećan je i udio pozitivnih testova u odnosu na prethodni dan.

Od početka epidemije od posljedica kovida-19 umrlo je 1.199 ljudi, a mediji navode da je, prema međunarodnim podacima, Slovenija na prvom mjestu po mortalitetu među oboljelima u zadnjih sedam dana.

Slovenački premijer Јanez Јanša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za korona krizu koji, između ostalog, predviđa kazne od 1.000 do 10.000 evra za kršenje epidemioloških mjera, dok opozicija traži da se od toga odustane.

Vlada Slovenije sutra će odlučivati o epidemiološkim mjerama, a stručni tim za kovid 19 predložio je da sve restriktivne mjere budu produžene i naredne sedice.

Stroge mjere i zatvaranje u Sloveniji na snazi su već skoro mjesec dana, a neki smatraju da bi trebalo da ostatnu na snazi do kraja godine, uprkos mišljenjima je dostigut takozvani vrh drugog talasa epidemije.

Stanje u nekim bolnicama koje primaju kovid bolesnike i dalje je kritično i kapaciteti su već popunjeni, pa se oboljeli premještaju u one koje još imaju slobodnih postelja.

Najteže stanje što se tiče širenja virusa i hospitalizacija je u Prekmurju, na sjeveroistoku zemlje, te na području Maribora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare