Slovenija od ponedjeljka ukida nošenje maski u školama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Slovenija od ponedjeljka ukida nošenje maski u školama

Slovenija će od ponedjeljka, 7. marta, ukinuti obavezno nošenje zaštitnih maski za učenike i studente, a zdravstvene vlasti odobrile su mogućnost imunizacije vakcinom “fajzer” za mlade od 12 do 18 godina, potvrdila je Vlada.

“Odluka o vakcinaciji djece slijedi preporuku Evropske agencije za lijekove, koja je ocijenila da za to ne postoje bezbjednosni rizici i da je imunološka reakcija kod lica te dobi slična kao kod odraslih”, rekla je infektolog Bojana Beović.

U Sloveniji su u posljednja 24 časa registrovana 1.823 zaražena virusom korona, aktivnih slučajeva je nešto više od 30.000, dok se opšta epidemiološka situacija i dalje popravlja, zbog čega je Vlada, na preporuku epidemiologa, donijela odluku o ukidanju obaveznog nošenja maski u školama, prenose mediji.

Ministar zdravstva Slovenije Janez Poklukar rekao je nakon sjednice Vlade da je broj hospitalizovanih pacijenata u padu i da su ove sedmice zatvorena odjeljenja za intenzivnu njegu za kovid pacijente u dvije bolnice.

On je dodao da je usvojena odluka o prestanku obaveze nošenja maski u razredima za učenike i studente, osim ako je riječ o kliničkoj praksi, vježbama i slično izvan škole i fakulteta.

Danas objavljeno

Njemački kancelar najavio posjetu zapadnom Balkanu

M.

Dozvoljene posjete hospitalizovanim pacijentima u UKC Srpske

M.

SIPA pretresa 12 lokacija u dva grada

M.

Ostavite komentar