Slovenija dodatno ukida epidemiološke mjere - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Slovenija dodatno ukida epidemiološke mjere

U Sloveniji su od danas dodatno ukinute epidemioloških mjera – otvoriće se kockarnice i ukinuto je ograničenje o maksimalnom dozvoljenom broju kupaca u radnjama, ali ostaju na snazi pravila za boravak u javnim objektima uz potvrde o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom kovidu 19.

Ukinuto je pravilo za prodavnice koje dozvoljava prisustvo samo jedne osobe na 10 kvadratnih metara prostora, barovi i restorani više nisu u obavezi da obezbijede razdaljinu od tri metra između stolova, a nošenje zaštitnih maski neće biti obavezno tokom boravka na otvorenom prostoru, prenosi STA.

Zaposlenima u frizerskim i salonima ljepote, teretanama, obrazovnim ustanovama i licima koja pružaju nemedicinske i terapeutske usluge i dalje je potrebna potvrda da su preležali kovid 19, ili da su vakcinisani, ili da su dobili negativan rezultat na kovid test.

Noćni klubovi i diskoteke moći će da primaju goste od pet sati ujutru do ponoći, ukidaju se i restriktivne mjere na sportske aktivnosti za pojedince i grupe i nema više ograničenja o broju posjetilaca na sportskim manifestacijama.

Restriktivne mjere ukidaju se i za biblioteke, arhive, muzeje, galerije i kulturne događaje.

Ukidanje restrikcija je rezultat povoljne epidemiološke situacija, a propisi koji važe od danas biće na snazi do 11. jula.

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar