Slovenački premijer i ministar dobili prijetnje smrću - BIGportal.ba
Region Vijesti

Slovenački premijer i ministar dobili prijetnje smrću

Slovenački premijer Јanez Јanša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, objavili su večeras slovenački mediji.

Јanša je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, potvrđeno je iz kabineta premijera.

Policija istražuje slučaj.

Vijest su prvi objavili portal Siol.nez i televizija Nova 24, mediji bliski Јanšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Јanša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bila “municija većeg kalibra”, a prijetnje su upućene i članovima Јanšine porodice.

Televizija Nova 24, koju je osnovala Јanšina Slovenačka demokratska stranka, navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem slovenačkom premijeru.

– Očigledno je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još vjeruju u dobre namjere potomaka komunističke revolucije? – retorički navodi na svom portalu televizija Nova 24.

Јanša pojedine medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi da sruši njegovu vladu, te da mediji i opozicija stoje iza protesta kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori.

Danas objavljeno

Otključani telefoni Belivukovih veza, političari i estrada u panici

M.

U Švajcarskoj otkriven prvi slučaj korona virusa Omikron

M.

Dodik: Putin me nikada nije prevario

M.

Ostavite komentar