Slovenac Lanišek najbolji u Garmišu, Lindvik se nije pojavio u kvalifikacijama - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Slovenac Lanišek najbolji u Garmišu, Lindvik se nije pojavio u kvalifikacijama

Kofere pakuju Aman, Kudelka i Velinger

Slovenački ski-skakač Anže Lanišek bio je najbolji u kvalifikacijama na drugoj stanici turneje Četiri skakaonice – Garmiš-Partenkirhenu. Prizemljio se Slovenac na 139. metru, nije imao najduži skok, ali je, ipak, slavio na “Olimpijskoj” skakaonici. Za trijumf u kvalifikacijama Lanišeku je pripalo 5.000 evra.

Lider Svetskog kupa, Norvežanin Halvor Egner Granerud, skočio je u kvalifikacijama 143 metra. Pola metra dužine nedostajalo je Norvežaninu da izjednači rekord skakaonice. Odlučio se Granerud da skoči bez telemarka da bi dobio na dužini i za pola poena je bio slabiji od Lanišeka. Za slovenačkim skakačem Markus Ajzenbihler zaostajao je 0,7 poena, a sve je to manje važno za kvalifikcije. Primarni cilj ispunilo je najboljih 50 skakača – plasman u glavno takmičenje.

Kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu protekle su u idealnim vremenski uslovima. Faktor vetra nije remetio dinamiku takmičenja, sve vreme se kretalo od 14. kapije na zaletištu i skokovi su bili više nego zadovoljavajući za kvalifikacije. Ukoliko vremenske prilike ostanu nerpomenjene, nema sumnje da nas sutra očekuju izvanredni dvoboji u prvoj seriji, a potom i odlični skokovi u drugoj.(©AFP)

Za kvalifikacije na “Olimpijskoj” skakaonicu u Garmišu prijavljena su 63 skakača. Marijus Lindvik, trećeplasirani iz Oberstdorfa, nije se pojavio na zaletištu. Kao razlog navedena je zubobolja, ali je već sada jasno da Norvežanin neće biti među najboljih deset skakača po završetku turneje.

Najzanimljivije parove u sutrašnjem nadmetanju čiji početak je zakazan za 14.00 činiće: Šifner – Ašenvald, Dešvanden – Alto, Žila – Hajbok, Tande – Keići Sato, Herl – Forfang, Domen Prevc – Stekala, Hniščol – Kraft i Zigel – Lanišek.

Podsećamo, u glavnom takmičenju pobednici 25 duela prolaze u drugu seriju, kao i petorica “laki luzera”.

Simon Aman, Endi Velinger i Roman Kudelka su očajno skočili u kvalifikacijama i za njih je takmičenje u Garmiš-Partenkirhenu završeno. Već sda mogu da pakuju stvari i krenu put Insbruka.

Štefan Kraft, Karl Gajger i Kamil Stoh nastavili su sjajno da skaču i među ovim imenima uz Graneruda i Ajzenbihlera treba tražiti pobednika sutra u Garmišu, ali ne bi bilo iznenađenje da iskoči neko iz drugog plana i pomrsi konce favoritima.

Danas objavljeno

De Minor čeka Krajinovića ili Zvereva

Vanja A

“Ako moram da izaberem, Đoković je najbolji – na svim podlogama”

Vanja A

Kraj godine za Halanda?

Vanja A

Ostavite komentar