Sastojci su dovoljni za četiri veće staklene čaše ili pak šest manjih. Naravno, možete pripremiti i klasični trifle u jednoj većoj posudi i na efektan način završiti porodični ručak.

Sastojci:
600 g jagoda + 100 g za serviranje
100 g šećera
200 g krem sira
450 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
150 g keksa s maslacem
Priprema:
Jagode operite, očistite i narežite na male komade.
Prebacite ih u duboku tavicu, pospite šećerom i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
Kad omekšaju dodatno ih zgnječite drvenom kašikom i prebacite u čistu posudu pa prekrijte plastičnom folijom. Pričekajte da se ohladi prije no što započnete pripremu kreme.
U velikoj posudi izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu u čvrsti šlag.
U drugoj posudi izmiksajte krem sir pa mu dodajte četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda.
Kratko izmiksajte kako bi dobili jednoličnu smjesu pa kašikom umiješajte polovicu slatkog vrhnja.
Prebacite pripremljenu kremu od sira i jagoda u jednu slastičarsku vrećicu, a u drugu ostatak tučenog vrhnja.
Pripremite četiri čaše, grubo zdrobite kekse s maslacem i kreni s nizanjem slojeva po vlastitom ukusu.
Izvor: Miss7