Slobodan Brdar novi v.d. predsjednika Udruženja penzionera RS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Slobodan Brdar novi v.d. predsjednika Udruženja penzionera RS

Slobodan Brdar je novi v.d. predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske. Brdar je na ovo mjesto došao nakon smrti Radeta Rakulja, koji je dvije decenije obavljao funkciju predsjednika Udruženja.

Brdar je za “Nezavisne” rekao da je polovinom novembra održana sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera RS, gdje je on imenovan na funkciju v.d. predsjednika.

“Nakon što je naš dugogodišnji predsjednik preminuo, da bi naše udruženje moglo da funkcioniše prema Statutu predsjednika do 30 dana mijenja sekretar Udruženja, potom je sazvana sjednica Upravnog odbora, gdje mi članstvo ukazalo povjerenje da obavljam ovu funkciju i obavljaću je sve do prvih redovnih izbora koji bi trebalo da budu ubrzo”, kazao je Brdar.

Prema njegovim riječima, redovni izbori bi trebalo da budu održani nakon što još 15 opštinskih i gradskih udruženja održe svoje redovne izborne sjednice skupština da bi mogli da delegiraju svoje predstavnike u Skupštinu Udruženja.

Dodao je da Udruženje penzionera RS ima zacrtane i jasne ciljeve, a to je, kako kaže, prvenstveno briga o standardu penzionerske populacije u RS.

“Svjesni smo da smo najgori u regionu kada su u pitanju standardi i primanje koja imamo”, ističe Brdar i dodaje da su penzioneri u RS razumni ljudi, te da znaju u kakvom stanju se nalazi RS.

Dodao je da od nadležnih u RS imaju obećanje da će doći do povećanja penzija od tri do četiri odsto.

Brdar je od 2008. godine bio predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora i član Upravnog odbora republičkog udruženja.

Podsjetimo, Rade Rakulj, dugogodišnji predsjednik Udruženja penzionera RS, preminuo je početkom novembra od posljedica izazvanih virusom korona.

Nezavisne

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar