Sloboda Mićalović: "Važno da imaš šta da gledaš, da ti nešto dušu krepi" - BIGportal.ba
Ex Yu

Sloboda Mićalović: “Važno da imaš šta da gledaš, da ti nešto dušu krepi”

Slobodu Mićalović često opisuju kao ženu rođenu za scenu. U pozorištu je prvo zaigrala Koštanu, a na TV nebo se vinula u seriji “Ranjeni orao”.

Nikad neće zaboraviti telefonski poziv za koji je prvo pomislila da je šala i kad je začula glas reditelja i scenariste Emira Kusturice s predlogom da igra u njegovom filmu “Mlečni put”. Jedva je dočekala 2021. da posle višemesečne pauze zbog pandemije opet sa kolegama zaplovi u novu pozorišnu avanturu u predstavi “Pučina” u JDP-u.

Sloboda Mićalović

Šta donosi „Pučina“?

– Glavne uloge u režiji Egona Savina dodeljene su Nenadu Jezdiću i meni. Tumačim lik neverne žene koju muž ne može da ostavi zbog (malo)građanskih normi. Reč je o vrlo dirljivoj priči. Nušić je poznat po tome da je dobro poznavao mentalitet našeg naroda, ali ovo nije komedija nego drama. Fascinantan je način na koji Nušić prodire u psihu i psihologiju muško-ženskih odnosa, kao i odnosa unutar uže i šire familije.

U 2020. ste snimili seriju „Tajna vinove loze“, koju je publika odlično primila…

– Drago mi je da se publici dopada. U nedostatku dobrih scenarija, reditelj Marko Manojlović se latio tog posla i mogu slobodno da kažem da smo zahvaljujući njemu realizovali seriju.

Ove godine se očekuje premijera filma „Bilo jednom u Srbiji“, priče o nekadašnjoj leskovačkoj tekstilnoj industriji zvanoj srpski Mančester. Gde ste se vi našli u toj filmskoj sagi?

– Vrlo mi je važan taj film jer oživljava i pokazuje moj rodni Leskovac u najlepšem svetlu, a tako je zaista i bilo. Igram Ružicu. Mala sredina je pustila priču da je urokljiva i da se zbog toga nikada nije udavala, da kad god bi neko bio s njom, nešto bi mu se strašno desilo. Ona živi sa majkom, nema prijatelja. Jedino glavni junak Cone poželi da je izvuče iz tog mraka i tada počinje za nju novo poglavlje u svakom smislu.

Kako se danas sećate saradnje sa Monikom Beluči?

– Bilo mi je veliko iskustvo i čast da sarađujem sa Monikom Beluči u filmu Mlečni put reditelja Emira Kusturice i da od Monike iz prve ruke saznam kako je raditi sa Robertom de Nirom i Melom Gibsonom. Taj film i ceo proces stvaranja spadaju u najsvetlije tačke u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Da li vas je inostrana karijera ikad privlačila?

– U našem poslu jezik je važan i tu barijeru je teško srušiti i savladati. Snimila sam u inostranstvu dosad dva filma. Videćemo, otvorena sam za saradnju i vrlo rado ću prihvatiti ukoliko se pojavi uloga u nekom dobrom filmu ili seriji.

Šta je prevagnulo da ostanete ovde?

– Meni je ovde dosad išlo dobro, ne verujem u priče da treba otići i čekati. Možda je to u redu kad si vrlo mlad i slobodan. Moja situacija je danas drugačija. Imam decu, porodicu i pozorište (Slobodin suprug je glumac Vojin Ćetković, imaju ćerke bliznakinje Veru i Milu),

Da li se u vašem odnosu prema glumi nešto promenilo, a šta se neće nikad promeniti?

– Sada sam sigurnija u sebe. Dozvolila sam sebi i grešku, što smatram uspehom. A nadam se da nikada neću izgubiti snagu i volju da pomeram sopstvene granice uprkos okolnostima.

Čime najradije ispunjavate vreme na avio-letovima, pored ostalog Er Srbije?

– Putovanja mi nedostaju. Mnogo putujem i poslovno i privatno, a najradije avionom. Tokom leta čitam i slušam muziku, ali gledam i filmove kada putujem negde dalje.

I za kraj, otkud Soboda?

– Ime mi je dao otac Dragan jer je tada glumio u monodrami o Ivi Loli Ribaru, heroju iz NOB-a, čija se verenica zvala Sloboda. Svoje ime sam zavolela nakon što sm pročitala pismo koje je zaljubljeni Lola napisao svojoj izabranici.

Blic.rs

Danas objavljeno

Bez dlake na jeziku: Lukas i Vesna opleli po kolegama

Vanja A

“Tati NIJE DOBRO. Ne znam šta bih vam rekao…”Nikola Rokvić progovorio o Marinkovoj bolesti!

Zeljka

Glumica očarana Novakom: “Kakva čast”

Zeljka

Ostavite komentar