Sloba Vasić ćerki dao JEDNO OD NAJSTARIJIH ŽENSKIH IMENA - BIGportal.ba
Ex Yu

Sloba Vasić ćerki dao JEDNO OD NAJSTARIJIH ŽENSKIH IMENA

Pevač Sloba Vasić juče je postao otac, a iako se nakon rođenja ćerke oglasio na društvenim mrežama i podelio svoju sreću, on nije otkrio koje ime su odabrali za naslednicu, već je to učinila njegova supruga Lela.

https://www.instagram.com/p/CMfMT3PHLmn/?utm_source=ig_web_copy_link

Lela se takođe oglasila nakon porođaja, te otkrila da su ćerki dali ime Marija.

– Anđele mamin, ovo je naš prvi susret. Namučile smo se obe da srećno dođeš na ovaj svet, i isplatilo se! Iako je bilo mnogo teških trenutaka, kada sam te uzela u naručje shvatila sam napokon kako izgleda moj svet! Bio je prazan bez tebe, neispunjen! Jedva čekam svaki momenat sa tobom, svaki dodir, svaku suzu, svaki smeh… Snago moja!!! Tata tvoj i ja od danas živimo za tebe! Posebno želim da se zahvalim svojoj jedinoj ljubavi koji je svaki tren bio uz mene, i kad me niko ne bi mogao trpeti, koji je sve zajedno sa mnom izgurao i bio uz mene do zadnje moje kontrakcije, kada nisam mogla ni samu sebe da vidim… Hvala ti što si mi podario život i moj uzdah za koji od danas živim!!! Dobro nam došla, naša Marija! – napisala je Slobina supruga.

Ime Marija je latinska forma hebrejskog imena Mirjam i spada među najstarija poznata ženska imena, veoma zastupljena u hrišćanskim zemljama.

U pogledu tačnog značenja imena Marija postoje različita tumačenja, ali se pretpostavlja da tačan prevod zavisi i od jezika u kome je ovo ime prvi put pomenuto, te tako u hebrejskom jeziku ime Marija u bukvalnom prevodu znači “gorko more” ili “gorčina mora”, “morska kapljica”.

U egipatskom jeziku, ime je izvedeno od reči “myr”, a znači – “ona koja je voljena”, “žena koju Bog voli”, “čistota”, “duboka ljubav”.

U brojnim drugim tumačenjima, ime Marija se prevodi kao “žena koja je preuzvišena, vrla i milostiva”, “blagorodna”, “Bogu mila”, “svetlost i sjaj”, “bezgrešna”, “milosna”, “gospodarica i vladarka”, “ljubav”, “dobrota”, “plemenitost”, “nevinost” ili “čistota”.

Danas objavljeno

Alen Islamović je upoznao suprugu kada je imala 16 godina: Bio sam niko, a bila mi je najveća podrška

Vanja A

Tanja Savić predala papire za razvod braka

Vanja A

“Toma” najgledaniji film domaće kinematografije

Vanja A

Ostavite komentar