Sljedeći Oppo premium telefon možda će imati mikroskopsku kameru - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sljedeći Oppo premium telefon možda će imati mikroskopsku kameru

Kineski proizvođač telefona Oppo, najavio je novu Find X seriju flagship telefona, koja bi u prodaji trebala da se pojavi početkom sljedeće godine. Serija bi trebala da bude imenovana sa Find X3, a najjači model u njoj će se verovatno zvati Find X3 Pro.

Find X3 Pro će doneti ekran od 6.7 inča sa dinamičkim frame rate-om do maksimalnih 120 Hz i bateriju od 4.500 mAh sastavljenu iz dve ćelije, koja će podržavati super-brzo punjenje od 65 W (30 W bežičnim putem).

Kamera kao udarni adut

Ipak, najinteresantniji deo ovog telefona biće kamere. Naime, očekuje se da će Find X3 Pro imati četiri zadnje kamere, dve rezolucije od po 50 MP (glavna i širokougaona) sa Sony IMX 766 senzorima, 13 MP telefoto kameru i 3 MP makro kameru za zumom od 25x, okruženu svetlosnim prstenom. Na toj mikroskopskoj kameri mogao bi da bude i najveći marketinški fokus prilikom reklamiranja telefona.

Oppo je početkom ovog meseca objavio da bi sledeća flegšip linija biti zasnovana na novom Qualcomm-ovom Snapdragon 888 čipsetu, koji će biti lansiran u prvom kvartalu 2021. godine. Ako gledamo dinamiku objave Oppo telefona (koji je krajem prvog kvartala ove godine lansirao Find X2 seriju telefona, možemo da očekujemo i da će Find X3 biti dostupna u istom periodu naredne godine.

Izvor: Cnet/PCPress

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar