Sledeća generacija Opel Corsa neće imati SUS agregate? - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Sledeća generacija Opel Corsa neće imati SUS agregate?

Opel i Vauxhall su tek nedavno predstavili novu generaciju modela Corsa, a već razmišljaju o njenom nasledniku.

Pa, kakva će biti budućnost ovog nemačkog/britanskog (sa francuskim DNK) automobila? Po rečima Sefana Normana, šefa kompanije Vauxhall, sledeća generacija modela Corsa će u potpunosti biti lisena SUS agregata, prenosi portal Vrele Gume.

“Zbog elektrifikacije, automobili iz B, a možda i A segmenta će biti sve popularniji. Verujem da će sledeća generacija tih automobila, uključujući i našu Corsu, biti potpuno električni. Zaista verujem u to”, rekao je Norman. On je naveo i da misli da će već od 2025. godine većina proizvođača prestati sa proizvodnjom vozila sa pogonom na SUS agregata. Iako se ne slažemo u potpunosti sa njim, jasno je da se automobilska industrija sve više okreće elektrifikaciji.

Norman je dodao i da trenutna generacija modela Corsa neće dobiti “nabudženu” varijantu koja bi bila konkurencija modelu Ford Fiesta Active. “Oni koji žele takav automobil mogu kupiti Mokka X”, rekao je on.

U svakom slučaju, Opel/Vauxhall nije želeo da čeka sledeću generaciju da konstruiše potpuno električnu varijantu modela Corsa. Naime, šesta generacija ovog modela je ujedno i prva koja je dostupna u potpuno električnoj varijanti. Ova verzija se zove Corsa-e i poseduje elektromotor koji razvija 100 kW (134 KS) i 260 Nm obrtnog momenta. Ona iz mesta do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu. Sa jednim punjenjem može da pređe do 330 kilometara, po WLTP standardima.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs

Danas objavljeno

Put koji puni električni automobil tokom vožnje

V.R.

Toyota povećala profit za 10,3%

V.R.

Mercedes Concept EQT

V.R.

Ostavite komentar