25. Jula 2021.

Slavonski Brod: Vozač autobusa uhapšen, rekao da je zaspao na trenutak

Big Portal

“Uhapšen je pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku već je došlo do slijetanja. Rekao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo sve naknadno utvrđivati”, naveo je Pranjić.

On je rekao da je uviđaj završen i da se preduzimaju druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka, prenose hrvatski mediji.

Autobus firme sa sjedištem u Prištini saobraćao je na relaciji Frankfurt – Priština.

Pranjić je naveo kako imaju informacije da je deset osoba smrtno stradalo, a da je “23 teško i lako tjelesno povrijeđeno”.

Šef Civilne zaštite u Hrvatskoj Damir Trut rekao je ranije da je u autobusu bili 67 putnika i dva vozača, da je poginulo devet putnika i jedan vozač, a 44 ljudi je povrijeđeno.

Trut je naveo da su putnici, povrijeđeni prilikom slijetanja autobusa, primljeni u Opštu bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska skrb.

“Od tih 44, osam je teže povrijeđeno, do sada je četvero operisano, a ostali su na obradama”, rekao je on.

Policija je jutros oko 6.20 časova dobila dojavu da se na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je autobus sletio sa kolovoza.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare