Slavni glumac pozvao Amerikance: Glasajte protiv diktatora Trampa i prerušene monarhije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Slavni glumac pozvao Amerikance: Glasajte protiv diktatora Trampa i prerušene monarhije

Slavni američki glumac Robert Redford pozvao je Amerikance da glasaju protiv Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2020.

Redford je pozvao na glasanje protiv Donalda Trampa i njegovih pristalica na predsedničkim izborima 2020. godine kako bi se okončala era “ovakve vrste diktatora” i “prerušene monarhije”.

Glumac (83) je u kolumni prenetoj na En Bi Siju (NBC) napisao da su Sjedinjene Američke Države zapravo Razjedinjene Američke države i da je zemlja suočena sa takvom krizom koju nikada nije verovao da može da se dogodi.

“Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka”, naveo je Redford i dodao da je i sam posle pobede Trampa “želeo da mu ostavi šansu”.

Slavni glumac je uporedio Trampovu vladavinu sa “prerušenom monarhijom”.

Trampova vladavina je toliko iscrpljujuća i haotična da uopšte nije čudno što su mnogi građani razočarani, rekao je glumac.

“Vreme je da Tramp ode a zajedno sa njim, svi oni u Kongresu koji su izabrali da njemu budu lojalni, a ne da se drže zakletve da moraju da poštuju Ustav SAD”, naveo je Redford.

B92

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar