Slavljenički delirijum u Italiji, titula se slavila do zore - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Slavljenički delirijum u Italiji, titula se slavila do zore

Italija i Italijani proveli su noć u delirijumu slavlja, nakon što je nacionalni fudbalski tim osvojio titulu prvaka Europe.

Sve do zore ulice i trgovi gradova širom zemlje bili su prepuni sveta, mladih i starih koji su proslavljali pobedu uz ples, muziku, igre, viku, zvukove sirena, tuba, nacionalnu himnu, pa mediji kažu da se čini da u Italiji niko nije spavao.

U Napulju su, kao da je proslava Nove godine, organizovali veliki vatromet, a ulicama su inscenirali “sahranu Engleske”, sa pogrebnim kolima i muzikom.

Foto: Tanjug/Victoria Jones/PA Via AP

U Milanu, piše list “La Stampa”, presrećni navijaci su se popeli na krov tramvaja i plesali, otvarale su se boce šampanjca. U opštem haosu povređeno je 15 osoba od kojih troje maloletnika teže, od petardi i topovskih udara.

Policija je nadgledala situaciju, ali nije reagovala na masovno okuplanje.


Pretežno su, kako izvestava agencija Ansa, nadgledali situaciju i pokušavali da spreče eventuale povrede ili štete, kao na primer u Trstu, na fontani na glavnom trgu.

Jutrošnje italijanske novine donose naslove poput “Budućnost je naša”, “Italija nepobediva”, “Italijansko remek delo”, “Plavi su na krovu Evrope”, “Italijanski breksit” i slično.

B92.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar