Slavlje srpskog tima uz šampanjac, "Marš na Drinu" i "Vidovdan" - BIGportal.ba
Sport Tenis

Slavlje srpskog tima uz šampanjac, “Marš na Drinu” i “Vidovdan”

Teniska reprezentacija Srbije je uz zvukove tradicionalnih srpskih pesama proslavila osvajanje ATP kupa u Sidneju.

Srpski tim se poslužio šampionskim šampanjcem, a u pevanju legendarne koračnice “Marš na Drinu” istakli su se Viktor Troicki i Novak Đoković, dok su potom ekipno zapevali i “Vidovdan”.

Podsetimo, reprezentacija Srbije je osvojila premijerno izdanje novog takmičenja nacionalnih timova savladavši selekciju Španije u finalu.

https://twitter.com/atptour/status/1216388642748321792
https://twitter.com/talentina09/status/1216395683705561088

Novak Đoković i Viktor Troicki bili su zaista raspoloženi nakon osvajanja ATP kupa u Sidneju.

Teniska reprezentacija Srbije je u velikom finalu pobedila selekciju Španije sa 2-1 u pobedama.

“Ovoga ću se sećati celog života. Ovo je jedno od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Imao sam sreću i blagosloven sam što imam divnu karijeru poslednjih 15 godina, ali igrati za tim, za državu, sa najboljim prijateljima, to ne možete da izjednačite ni sa čim”, rekao je Đoković posle meča.

Novaku je u odlučujućem meču u dublu partner bio Viktor Troicki.

“Hoću da čestitam Novaku što je ponovo igrao sa mnom. Igramo od 9,10 godine, deliti takve momente na terenu sa njim, to je nešto neverovatno. Malo smo sporije počeli, napravio sam veliku grešku, ali smo se vratili. Ostali smo fokusirani i jaki do kraja. Navijači su nam mnogo pomogli i moram da im se zahvalim. Idemo, bre”, rekao je Troicki.

Novak je pohvalio i ostale članove tima, pre svega Dušana Lajovića.

“Hoću da ponovim ono što je Viktor rekao. Dušan je igrao najbolji tenis na betonu ikada. Divan je momak, toliko je radio, toliko se borio da bi došao do ovde”, dodao je Novak.

Novak i Viktor su se na kraju malo i našalili.

“Viktor mora da spava, ali ja ne moram. Ako hoćete da pravite žurku, spremni smo”, zaključio je Đoković.

https://twitter.com/TennisTV/status/1216364797459038210

Novak Đoković je na ceremoniju dodele trofeja ATP Kupa bio preplavljen emocijama.

Drugi teniser sveta se zahvalio srpskim navijačima koji su u velikom broju došli da podrže naš tim koji je odigrao fantastično od početka do kraja takmičenja.

Pehar našem timu su uručili novi dorektor ATP, Andrea Gaudenci i teniska legenda Ken Rouzvol po kojem stadion u Sidneju nosi ime.

Da se ne ponavljam…Ali ipak moram da kažem sve ono što je Nenad pre mene rekao. Moram to da kažem jer to izažava moju zahvalnost za podršku od strane navijača, koja je bila ključ uspeha. Da budem iskren, nikada nisam osetio ovakvu podršku, posebno na mojim mečevima, kao što je to bio slučaj ovih dana u Brizbejnu i Sidneju“.

Nosili ste nas do pobede, dugujemo vam veliku zahvalnost. Hvala Vam od srca!“, rekao je Đoković.

On je podsetio ne neke ranije uspehe naše reprezentacije.

Kad mi je Nenad pomenuo 2010. godinu, kada smo uzeli Dejvis Kup posle one velike pobede nad Francuskom, sve mi je prošlo kroz glavu. Od tog finala sve naše individualne karijere su krenule na bolje. Ostvarili smo najveće pobede posle toga. Nadam se da će svim našim igračima ovaj trofej doneti isto to“.

Svi imaju potencijal. Tenis je individualni sporta, igramo sami, ali kada igrate singl za tim, nemate osećaj da ste sami. Uvek je u vašem uglu tim koji vas nosi i daje vam snagu i hrabrost kad je najpotrebnije. Sve to ću nositi u svom srcu“, rekao je drugi teniser sveta, koji se zahvalio i ATP na organizaciji turnira.

Treba dodati i da je ATP priložio 750.000 australijskih dolara u fonda za ugrožene u požarima u Australiji.

Danas objavljeno

Miler: Hansi nije morao da nam objašnjava zašto odlazi

Vanja A

„Nikada neću zaboraviti pobjedu protiv Novaka, neopisivo“

Vanja A

Đoković otkrio najveći san: Ne bih da budem nezahvalan, ali…

V.R.

Ostavite komentar