Slatki hljeb s borovnicama: Recept za mirisan doručak ili desert - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Slatki hljeb s borovnicama: Recept za mirisan doručak ili desert

Recept za najmirisniji domaći slatki hljeb s borovnicama zadovoljit će i najzahtjevnija nepca!

Sastojci:

200 g glatkog brašna

100 g šećera

2 kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

120 ml mlijeka

60 ml biljnog ulja

1 veliko jaje

1/2 kašičice ekstrakta vanilije

220 g borovnica

1 kašika šećera

Priprema:

Zagrijte rernu na 175 °C. Namastite i pobrašnite kalup za hljeb. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Umiješajte mlijeko, ulje, jaje i ekstrakt vanilije te miješajte dok se tijesto ne sjedini. Oprane i osušene borovnice pomiješajte s jednom kašičicom brašna i lagano ih umiješajte u tijesto. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup. Po tijestu posipajte jednu kašiku šećera. Pecite u rerni oko sat vremena, odnosno dok čačkalica koju zabodete u hljeb ne izađe čista. Ostavite da se hladi u posudi 15 minuta, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje i ostavite da se potpuno ohladi.

Izvor: Miss7

Azra.

Danas objavljeno

Mekan i sočan kolač spremljen po najboljem receptu naših baka

Zeljka

Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Zeljka

Četiri znaka da ste pod hroničnim stresom a da to i ne znate

Zeljka

Ostavite komentar