Sastojci:
Prvi deo
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 2,3 kašike griza
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
Drugi deo
- 1/2 l mleka
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od vanile – 40 gr
- 150-200 gr višanja smrznutih
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa šešećerom, pa dodati griz sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, jogurt i sve izmešati. U mleko dodati šećer (po želji), pa sipati vanilin šećer i umućen puding. Sve kuvati minut, dva. Skloniti i malo prohladiti. Nakon toga, spremite očišćene višnje.
Raširiti tanku koru, pa premazati sa dve kašike fila. Staviti drugu, i treću koru, pa i nju premazati. Staviti četvrtu koru, pa je malo premazati uljem, a pri dnu staviti po dužini sav puding i lepo ga rasporediti.
Odozgo poređati višnje ili neko drugo voće. Saviti ivice i uvijte u rolat.
Staviti i podmazan pleh. Odozgo premazati smesom od jaja.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Opširnije u video-materijalu: