26. Decembra 2021.

Slatka, laka i ukusna – tradicionalna voćna pita

Big Portal

Sastojci:

Prvi deo

  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 2,3 kašike griza
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo

Drugi deo

  • 1/2 l mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanile – 40 gr
  • 150-200 gr višanja smrznutih
  • šećer u prahu za posipanje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa šešećerom, pa dodati griz sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, jogurt i sve izmešati. U mleko dodati šećer (po želji), pa sipati vanilin šećer i umućen puding. Sve kuvati minut, dva. Skloniti i malo prohladiti. Nakon toga, spremite očišćene višnje.

Raširiti tanku koru, pa premazati sa dve kašike fila. Staviti drugu, i treću koru, pa i nju premazati. Staviti četvrtu koru, pa je malo premazati uljem, a pri dnu staviti po dužini sav puding i lepo ga rasporediti.

Odozgo poređati višnje ili neko drugo voće. Saviti ivice i uvijte u rolat.

Staviti i podmazan pleh. Odozgo premazati smesom od jaja.

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

Opširnije u video-materijalu:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare