SASTOJCI:
- 500 g brašna
- 50 g mljevenog bundevinog sjemena
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 150 ml mlijeka
- 20 g svježeg kvasca
- 250 g svinjske masti
- 1 cijelo jaje
- 1 bjelance
Za premazivanje:
- 1 žumance + malo ulja
- morska so
PRIPREMA:
U toplo mlijeko stavite po kašičicu brašna i šećera i izmrvljeni kvasac, promiješajte i ostavite da zapjeni. U veću činiju sastavite mast, jaje i bjelance, sve dobro promiješajte, pa dodajte mljeveno bundevino sjeme, brašno i aktivirani kvasac.
Zamijesite tijesto i odmah ga na pekpapiru pomoću oklagije razvucite u pravougaonik debljine oko 1cm. Tijesto premažite žumancetom razmućenim sa malo ulja i pospite morskom soli, pa onda isijecite na štapiće željene veličine.
Štapiće prebacite na pleh i pecite oko 15 do 20 minuta na 180 stepen
Nezavisne.