Slani štapići od hljebnog testa na italijanski način - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Slani štapići od hljebnog testa na italijanski način

Italijanske grisine su lake za pripremu i mogu se servirati na više načina. Pustite mašti na volju i uživajte.

Sastojci:

– 375 gr belog brašna

– 160 ml vode

– 4 kašike maslinovog ulja

– dodatno ulje za premazivanje  

– 1 kašičica meda ravna

– kašičica soli

– ravna kašika suvog kvasca

– griz za posipanje  

Priprema:

Umesite testo pola brašna, vodu od koje ste oduzeli samo malo za kvasac, ulje, med i so. Testo treba da bude kremasto. Razmutite kvasac u malo vode pa dodajte u testo. Dodajte malo po malo preostalo brašno i mešajte dvadesetak minuta.Ostavite da se odmara, prekiveno kuhinjskom krpom, dvadesetak minuta.

Na radnoj površini razvucite plastičnu foliju i premažite je maslinovim uljem. Prebacite testo na foliju, razvucite ga na veličinu pleha, pa presavijte na pola, premažite maslinovim uljem i prebacite foliju preko njega .Ostavite da narasta sat vremena.

Zagrejte rernu na 200 C, stavite u pleh pek papir . Pored folije, pospite radnu površinu grizom. Od testa odsecajte štapić po štapić po užoj strani testa pa svaki spustite na griz, razvaljajte ga malo i razvucite oprezno prstima po dužini do dužine pleha. Pecite petnaestak minuta.   

Čuvajte ih u kutiji koja se hermetički zatvara.

Prijatno!

Danas objavljeno

Znakovi da vam nedostaje vitamin D

Vanja A

Čorba od gljiva s karfiolom

Vanja A

Štrudla sa makom, brusnicama i bademima

V.R.

Ostavite komentar