Sastojci:
– 375 gr belog brašna
– 160 ml vode
– 4 kašike maslinovog ulja
– dodatno ulje za premazivanje
– 1 kašičica meda ravna
– kašičica soli
– ravna kašika suvog kvasca
– griz za posipanje
Priprema:
Umesite testo pola brašna, vodu od koje ste oduzeli samo malo za kvasac, ulje, med i so. Testo treba da bude kremasto. Razmutite kvasac u malo vode pa dodajte u testo. Dodajte malo po malo preostalo brašno i mešajte dvadesetak minuta.Ostavite da se odmara, prekiveno kuhinjskom krpom, dvadesetak minuta.
Na radnoj površini razvucite plastičnu foliju i premažite je maslinovim uljem. Prebacite testo na foliju, razvucite ga na veličinu pleha, pa presavijte na pola, premažite maslinovim uljem i prebacite foliju preko njega .Ostavite da narasta sat vremena.
Zagrejte rernu na 200 C, stavite u pleh pek papir . Pored folije, pospite radnu površinu grizom. Od testa odsecajte štapić po štapić po užoj strani testa pa svaki spustite na griz, razvaljajte ga malo i razvucite oprezno prstima po dužini do dužine pleha. Pecite petnaestak minuta.
Čuvajte ih u kutiji koja se hermetički zatvara.
Prijatno!