SASTOJCI:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 150 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 g tikvica
- 2 jaja
- 50 g susama
PRIPREMA:
U činiji pomiješajte pahuljice, jogurt i ulje, pa smjesu ostavite desetak minuta da pahuljice omekšaju. Za to vrijeme narendajte tikvicu i dobro je ocijedite od viška vode koju će pustiti. Jaja posebno umutite.
Smjesi sa pahuljicama dodajte prašak za pecivo, so, ocijeđenu tikvicu i jaja. Na kraju stavite i susam i dobro promiješajte.
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Pekač (20×16 cm ili malo veći) podmažite pa u njega sipajte dobijenu smjesu.
Pitu pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne porumeni. Sačekajte da se malo prohladi pa je isijecite i servirajte.