SASTOJCI:
4 kriške hljeba bez korice
900 g kisele pavlake
6 palačinki
12 šnita šunke
12 kašičica majoneza
300 g ajvara
PRIPREMA:
Palačinke pripremite po receptu za osnovno tijesto i ostavite da se ohlade. Kada se pro-hlade, preklopite palačinke na pola i isijecite višak jer je potrebno da budu iste širine kao hljeb. Svaku palačinku premažite sa dvije ka-šičice majoneze i složite po sredini dvije šni-te šunke, te ih urolajte. Na tacnu stavite dvi-je kriške hljeba i premažite ih ajvarom. Pre-ko ajvara premažite kiselu pavlaku (350 g) pa složite sve pripremljene palačinke. Pono-vo premažite kiselom pavlakom (350 g). Još dvije kriške hljeba premažite ajvarom pa sta-vite preko kisele pavlake, da kriške hljeba namazane ajvarom budu okrenuta prema do-lje. Ostatkom kisele pavlake premažite tortu.
Nezavisne.