Sky pokreće streaming TV bez satelitske antene - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Sky pokreće streaming TV bez satelitske antene

Sky pokreće televizorski prenos koji sadržaj prenosi putem Interneta i time potpuno zaobilazi satelitsku antenu.

Striming bez muke

Sky Glass se opisuje kao TV striming „bez muke“. Zapravo je reč o direktnoj konkurenciji emiterima i proizvođačima televizora kao što su Samsung i Sony. Dok drugi analitičari smatraju da je reč od odustajanju od zastarele tehnologije kao što je satelitska antena. Sky Glass eliminiše potrebu za spoljnom kutijom a nema potrebu ni za zvučnom trakom. Sve što je potrebno za ovaj TV streming je televizor 43, 55 ili 65 inča, jedna žica i jedan utikač, 10 – bitni dinamički opseg za podršku Dolbi Vision HDR, interfejs sa glasovnim aktiviranjem.

Izvršna direktorka Sky-a, Dana Strong, smatra da je Sky Glass kao streaming televizija pokušaj da se u potpunosti integrišu hardver, softver i sadržaj. Ona smatra da će ovo biti „najpametniji televizor na raspolaganju”. Za gledanje Sky TV će biti potrebna pretplata a na kanalu će biti dostupan sadržaj sa BBC, Amazona, Netfliksa, Disney-a, All4-a.

Sky još uvek nije naveo hardverskog partnera koji će napraviti uređaj niti je još uvek prikazan plan kako će se ova vrsta TV odvijati a da nema kašnjena ili bagovanja. Ako neko bude pak želeo da otkaže pretplatu na Sky prilikom kupovine televizora, moći će i dalje da koristi televizor, ali će se izgubiti neke od najnaprednijih funkcija kao što su glasovna kontrola.

Neki analitičari u ovakvom poslovnom potezu kompanije Sky vide potrebu za većom zaradom. Time što se eliminiše satelitska antena, smanjuju se troškovi ali se povećava prostor za podizanje marže. Ujedno kreiranje sopstvenog televizora povećava kod kupaca potrebu da se pretplate na Sky. Očekuje se da će Sky da daje popuste na televizore kupcima koji imaju njihovu širokopojasnu ponudu.

Izvor: PCPress / BBC

Danas objavljeno

Moderatori na Twitteru sve više koriste automatski sistem zbog porasta govora mržnje

Zeljka

Priredili zabavu za lansiranje svog metaverzuma vrijednog 387.000 eura

Zeljka

SMS slavi 30. rođendan

Zeljka

Ostavite komentar