"Skupština može da odluči i da je Miki Maus vlasnik Cetinjskog manastira" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Skupština može da odluči i da je Miki Maus vlasnik Cetinjskog manastira”

Skupština Cetinja ne može odlučivati o tuđoj imovini jer dokumenti još iz 1961. godine potvrđuju da je Cetinjski manastir vlasnik zemlje na kojoj se nalazi.

To tvrdi bivši predsednik Opštine Cetinje Jovan Markuš, koji je to potkrepio i dokumnetima.

Markuš je reagovao povodom toga što će Skupština Cetinja 14. septembra razmatrati građansku inicijativu da se Cetinjski manastir vrati tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“Neznalice i pokvarenjaci iz pale diktatorske vlasti treba da prestanu sa lažima o tome ko je vlasnik Cetinjskog manastira”, kaže Markuš.

On naglašava da Skupština Prestonice Cetinje “ne može odlučivati o tuđoj imovini, ali može ukoliko žele ucrtati i Miki Mausa, iako znaju da to nema nikakvu pravnu vrednost, osim što služi za obmanjivanje javnosti”.

“Umesto da odgovaraju, bivši direktor katastra Dragan Kovačević, za kojim je raspisana poternica i nadležni u Opštini Cetinje, zbog nesprovođenja odluke Ustavnog suda, predsednik Opštine Cetinje Aleksandar Kašćelan (kojem DPS već traži zamjenu) besprimerno se meša u crkvene stvari i obmanjuje javnost o vlasništvu manastira”, ističe Markuš.

Markuš je objasnio da postoji dokument iz komunističkog vremena od 3. juna 1961. godine, znači ne posle 1990. godine, u kome jasno piše da je vlasnik Cetinjskog manastira – Uprava Cetinjskog manastira.

Dokument je izdao Zavod za zaštitu spomenika kulture NR Crne Gore i potpisao ga je tadašnji direktor Zavoda, to jest državne institucije Veljko Žurić.

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar