29. Decembra 2022.

Skupština grada usvojila rebalans budžeta za ovu godinu, prihvaćeni svi amandmani većine

Big Portal

Skoro sve amandmane skupštinske većine Skupština grada je prihvatila osim amandmana 16 koji je ranije povučen.

Zbog neusvajanja rebalansa budžeta Grada kasne isplate za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi. Otezanje sa usvajanjem rebalansa budžeta za 2022. godinu pravi ozbiljne probleme, a prvi na udaru našli su se korisnici socijalnih davanja Centra za socijalni rad Banjaluka koji ne mogu da dobiju svoja zakonom određena primanja. Njegov uslov, kako je rekao, bio je da rebalans mora ići na vanrednu sjednicu par dana ranije, par dana prije Nove godine.

– Jer ako imate 20 miliona, od čega dio treba da date Centru za socijalni rad da bi se isplatila sredstva za pomoć i ugrožene, da biste pomogli određene ustanove, preduzeća, da biste bili dio podrške za izgradnju teniskog terena za dolazak Đokovića, vama treba minimalno nekoliko radnih dana da to uradite. Rebalans, koji iako se usvoji u četvrtak, u petak stupa na snagu, nije nikakav dogovor. Mi nemamo rebalans iako smo ga dobili – poručio je Stanivuković.

– Po konačnom prijedlogu, rebalans budžeta iznosiće 212 miliona KM, od čega je za infrastrukturu namijenjeno više od deset miliona KM i to za one projekte koji su uglavnom započeti, poput saobraćajnica u Kuljanima, Motika, Priječanima, ali i za mnoge druge, među kojima za vodovodnu infrastrukturu 1,5 miliona, 0,8 miliona KM za mostove u Trapistima i Dervišima, za obnovu kuće Milanovića 2,5 miliona KM iz rebalansa i dodatnih milion KM iz budžeta za narednu godinu, za vidikovac na Banj brdu pola miliona KM – precizirao je on.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare