Skupština grada Banjaluka zakazana za 21. septembar - BIGportal.ba
Banja Luka

Skupština grada Banjaluka zakazana za 21. septembar

Na Kolegijumu Skupštine grada Banjaluka, koji je danas održan, odlučeno je da će 6. sjednica Skupštine grada biti održana 21. septembra.

Na ovoj sjednici će se, prema riječima Mladena Ilića, predsjednika Skupštine grada, na dnevnom redu naći 65 ili 66 tačaka.

“Vjerujem da će ovo biti jedna od sadržajnijih Skupština. Između ostalog, imamo i Nacrt rebalansa budžeta. Gradska administracija nas je upoznala sa samim promjenama u rebalansu, odnosno šta je dovelo do izuzetno visokog rebalansa budžeta”, rekao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da je Banjaluka procvjetala, što pokazuje i 17 miliona veći budžet za svega osam mjeseci.

“Sve i jedan mogući prihod je povećan, a sve i jedan rashod je na najnižem mogućem nivou. Od tih sredstava planiramo da radimo najveći gradski park, ambulantu u Dragočaju, prevoz koji je besplatan za penzionere sa minimalnom penzijom i po prvi put sufinansiranje privatnih vrtića”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da će istorijsku podršku dobiti i Dom zdravlja u iznosu od 500.000 maraka.

“Rebalans budžeta će kroz emisiju obveznica dodati još šest miliona na budžet, što je oko 172 miliona, a takav budžet nije bio u prethodnih 15 godina”, kazao je Stanivuković.

To su, kako kaže, samo neke od stvari na kojima će se raditi.

Nezavisne

Danas objavljeno

Podrška vjerskim zajednicama u Banjaluci: Obezbijeđena sredstva za legalizaciju vjerskih objekata

Vanja A

Služba pravne pomoći u Banjaluci pružila preko 5.830 besplatnih usluga

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za narednu sedmicu

M.

Ostavite komentar