13. Septembra 2019.

Skupština Grada Banja Luka: Podnesen izvještaj o “Incelu”

Big Portal

– Nismo željeli da guramo ovo pod tepih. Forsirali smo da se utvrdi pravo stanje stvari i to predstavlja prvi dio ovog izvještaja. Drugi dio su mjere koje ćemo preduzeti i njih ima pet – kazao je Radojičić.

Prvu mjeru predstavljaju istražne radnje koje podrazumijevaju inspekcije poslove. Istrage, kazao je Radojičić, vode MUP i Tužilaštvo, a Grad Banja Luka im dostavlja informacije.

– Druga mjera je prevencija da se dalje zagađivanje ne dešava. Imamo i plan redemedijacije zemljišta koje je zagađeno raznim materijama, ne samo piralenom. Toaj posao je preuzelo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo ie kologiju – istakao je Radojičić.

Odbornik SDS-a u Skupštini Grada Banja Luka Aleksandar Petković kaže da ovaj izvještaj pokazuje “nesporazume između gradske i republičke inspekcije”.

I njegov opozicioni kolega iz odborničkih klupa Saša Lazić smatra da se ovaj problem mora što prije riješiti. On dodaje da se afera “Incel” pretvorila u špansku seriju.

– Gradska vlast se vrijeđa na svaku kritiku. Problem postoji 15 godina. I treba nam odgovor na pitanje. Zašto ništa nije urađeno za 15 godina? SNSD vlada toliko u Banjoj Luci, a aktuelna vlast je ovim pozicijama tri godine i ništa nisu uradili – rekao je Lazić.

G. Dakić/SrpskaCafe

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare