Skupština Cetinja: Završena rasprava o manastiru, glasanje u petak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Skupština Cetinja: Završena rasprava o manastiru, glasanje u petak

Skupština Cetinja završila je raspravu o građanskoj inicijativi da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu sa lokalne samouprave na nekanonsku Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su da će podržati ovu inicijativu, a o usaglašenim zaključcima Skupština Cetinja glasaće u petak, prenosi RTCG.

Osnov za raspravu je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana, odnosno tri odsto punoljetnih građana s pravom glasa, a nakon rasprave pročitani su zaključci koje su usaglasili DPS, SDP, SD i GP URA.

Skupština je osudila djelovanje Vlade Crne Gore i pozvala je da se “uzdrži od daljeg protivpravnog postupanja” i da povuče donesene akte i sprovedene radnje “kojima se bez zakonskog utemeljenja želi zabraniti Cetinju da raspolaže imovinom koja se nalazi u njegovom nespornom vlasništvu”.

Dan uoči današnjeg zasjedanja cetinjske skupštine, vlada Crne Gore je Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja kao vlasnika Cetinjskog manastira umjesto grada Cetinja upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u list nepokretnosti unesu zabilješku zabrane otuđenja i opterećenja svih objekata i parcela koje koristi Cetinjski manastir, prenijele su podgoričke Vijesti.

Danas objavljeno

“Baš me briga koliko smo vakcinisali. Nek nas ograde žicom. Moramo da znamo šta je cilj ovog mahnitanja”

M.

Mesić uporedio Srbiju i Hitlera: “Nisu doživjeli katarzu”

M.

Uhapšen Banjalučanin osumnjičen da je pretukao muškarca

M.

Ostavite komentar