14. Septembra 2021.

Skupština Cetinja: Završena rasprava o manastiru, glasanje u petak

Big Portal

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su da će podržati ovu inicijativu, a o usaglašenim zaključcima Skupština Cetinja glasaće u petak, prenosi RTCG.

Osnov za raspravu je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana, odnosno tri odsto punoljetnih građana s pravom glasa, a nakon rasprave pročitani su zaključci koje su usaglasili DPS, SDP, SD i GP URA.

Skupština je osudila djelovanje Vlade Crne Gore i pozvala je da se “uzdrži od daljeg protivpravnog postupanja” i da povuče donesene akte i sprovedene radnje “kojima se bez zakonskog utemeljenja želi zabraniti Cetinju da raspolaže imovinom koja se nalazi u njegovom nespornom vlasništvu”.

Dan uoči današnjeg zasjedanja cetinjske skupštine, vlada Crne Gore je Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja kao vlasnika Cetinjskog manastira umjesto grada Cetinja upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u list nepokretnosti unesu zabilješku zabrane otuđenja i opterećenja svih objekata i parcela koje koristi Cetinjski manastir, prenijele su podgoričke Vijesti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare