Skulptura od elektronskog smeća u obliku vođa G7 postavljena preko puta njihovog hotela - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Skulptura od elektronskog smeća u obliku vođa G7 postavljena preko puta njihovog hotela

Skulptura lidera G7 u obliku planine Rushmore od elektronskog otpada postavljena je u Cornwall-u uoči samita G7. Nazvan je “Mount Recyclemore” u pokušaju da se naglasi šteta nastala odlaganjem elektronskih uređaja.

Skulptor Joe Rush rekao je da se nada da će to pokazati da ih treba učiniti lakšim za ponovnu upotrebu ili recikliranje. Rekao je: “To treba popraviti ili učiniti da traje duže jer stvari idu na deponiju.”

Prema izveštaju Ujedinjenih nacija, više od 53 miliona tona e-otpada nastalo je širom sveta 2019. godine – više od 9 miliona tona više nego pet godina ranije.

Sedam lidera prikazanih na skulpturi su britanski premijer Boris Johnson, japanski premijer Joshihide Suga, francuski predsednik Emmanuel Macron, italijanski premijer Mario Draghi, kanadski premijer Justin Trudeau, nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Joe Biden.

Gospodin Rush, objasnio je da je visoko vidljiva lokacija za njegov komad odabrana s druge strane obale hotela Carbis Bay, gde bi samit trebalo da se održi ovog vikenda, u nadi da će je oni koji su prikazani primetiti “kad budu preletali”.

“Ovo gleda prema njima i nadamo se da ćemo im kopkati savest i navesti ih da shvate da su svi zajedno u ovome sa otpadom”. Ključna poruka je “razgovarajte jedni sa drugima” i “hajde sredimo ovaj nered”, dodao je gospodin Rush.

Danas objavljeno

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Škole u Velikoj Britaniji uvode prepoznavanje lica učenika

V.R.

Ostavite komentar