13. Marta 2019.

Skroz nov recept: Grčka salata u pita lepinjama

Big Portal

Veći dio jela priprema se u tiganju, a lepinje dobijaju miris roštilja i paradajza i postaju još slađe. A tek sir…

POTREBNO VAM JE:

  • 4 integralne pita lepinje
  • 250 g sira (najbolje haloumi)
  • ½ šolje čeri paradajza, prepolov­ljenog
  • ½ srca zelene salate
  • ¼ šolje ljubičastog luka, tanko narezanog
  • ¼ šolje kalamata maslinki bez koštice
  • ½ krastavca, isječenog na šnite
  • listići sa 2 grančice origana, nasjeckani
  • kašičica maslinovog ulja

NAČIN PRIPREME:

1 Rernu zagrijte na 40 stepeni. U velikom gril-tiganju na srednjoj vatri propržite pita lepinje tako da ostane trag, po 2 minuta sa svake strane. Uvijte ih u foliju i držite na toplom u rerni. 2 U istom tiganju na srednjoj vatri ispecite sir; prethodno ga presjecite uzduž. Pecite ga dok ne ostane trag, 2-4 minuta sa svake strane. Prebacite ga na dasku i krupno narežite. 3 U tiganj ubacite prepolovljen čeri paradajz i pecite oko 2 minuta. Sklonite s vatre. 4 U velikoj činiji pomiješajte sve sastojke s maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Lepinje presjecite i napunite salatom.

Za 4 osobe:

Po porciji: 446 kcal
30 g bjelančevina
31 g ugljenih hidrata
(5 g vlakana)
25 g masnoće

 

Mens Health

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare