27. Juna 2022.

Škotski zamak prodaje se za 1,25 miliona funti, a za sve je „kriv“ dug od 230 funti

Big Portal

Sada je velelepno zdanje, posle „bitke zbog duga” koja je trajala 25 godina – na tržištu nekretnina sa početnom cenom od 1,25 miliona funti.

Nokderi, na zapadnoj obali Škotske, dizajnirao je arhitekta Aleksander Grik Tomson i nalazi se na A-listi, uglavnom zbog svog kitnjastog i bogato opremljenog enterijera, koji se smatra jednim od najboljih u zemlji.

Prethodni vlasnik viktorijanske vile u blizini sela Kouv, u Danbartonširu, bila je 72-godišnja Marijan van Overvel, koja je bankrotirala nakon što je više puta odbijala da plati račun u vezi sa poslom koji je vodila devedesetih godina prošlog veka, kada se bavila proizvodnjom svadbene odeće.

Njeno konstantno odbijanje da plati dug, povećalo je sumu na 30.000 funti, nakon čega je imenovan stečajni upravnik kako bi preuzeo kontrolu nad njenom imovinom, ali Van Overvelova se borila protiv stalnih pokušaja da bude iseljena, kako bi vila mogla biti prodata, i kako bi se isplatili njeni poverioci.

Pošto je 2000. godine bankrotirala zbog neplaćenih naknada, Van Overvelova je prenela vlasništvo nad Nokderijem na svog brata Džordža Amila i nastavila da živi tamo sa njim i njegovom porodicom. Ali prošlog leta njihova pravna bitka je okončana najvišem sudu Škotske, kada je odbijen njihov zahtev protiv dekreta kojim im se nalaže da svi napuste imovinu, i iseljeni su u martu.

Vila, koja je izgrađena sredinom 19. veka, nalazi se iznad jezera Loh Long, prodaje se preko agencije za nekretnine Strutt & Parker Shepherd Geodete.

Sa šest spavaćih soba, četiri sobe za prijem i mnoštvom originalnih karakteristika, uključujući jedinstvene galerije u enterijeru, kamine, vitraže, kamene ukrase, obloge od drveta… potencijalni kupci su ipak upozoreni da je imovini potrebna „opsežna nadogradnja i renoviranje”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare