Skot za kraj: Srbija i SAD ne dijele isti stav o Kosovu, a vizija Rusije… - BIGportal.ba
Region Vijesti

Skot za kraj: Srbija i SAD ne dijele isti stav o Kosovu, a vizija Rusije…

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skot izjavio je na kraju svog trogodišnjeg mandata da Srbija i SAD ne dele isti stav o Kosovu.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skot izjavio je na kraju svog trogodišnjeg mandata da Srbija i SAD ne dele isti stav o Kosovu.

Dodaje i da su saglasne da je jedini put ka napretku nastavak dijaloga i postizanje uzajamnog sporazuma o normalizaciji, prenosi KoSSev.

“SAD su nedavno imenovale specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i on je posvećen tome da pomogne dvema stranama kako bi krenule napred. Samo, ne možemo mi to više da želimo od vas u regionu”, rekao je Skot.

On je ponovio da Srbija treba da prestane da lobira za povlačenje priznanja Kosova i dodao da ne razume kako poniženje partnera u pregovorima može pomoći da dođe do dogovora.

“Kampanja za povlačenje priznanja ne pomaže da se dve strane vrate za pregovarački sto, ništa manje nego takse koje je uvela Priština”, rekao je Skat.

Komentarišući najavu dela opozicije da će bojkotovati izbore, Skot je istakao da vidi određeni smisao u žalbama opozicije, naročito kada je reč o pristupu medijima.

On je izrazio nadu da će kroz proces dijaloga biti postignut napredak i da će se stvoriti uslovi za učešće na izborima, jer je, kako je dodao “za dobrobit Srbije poželjno da postoji snažna i vidljiva opozicija, kao i da parlament odražava stavove srpske javnosti”.

Ambasador je rekao da Srbija treba da donese odluku o svojoj budućnosti na osnovu pravih informacija, a ne pisanja tabloida i da građani treba da razumeju da se Amerika zalaže za snažnu Srbiju integrisanu u EU.

Dodao je da SAD nemaju problem sa dobrim odnosima Srbije i Rusije, ali da “vizija Rusije za Srbiju i ovaj region nije ista kao što imaju SAD ili EU”.

Izvor: Kossev

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar