Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Lamborghini je osnovao potpuno novu klasu – super-auto sa Off Road karakteristikama! Sterrato je podignuti Huracan koji obezbeđuje zabavu na putu i van njega.

Povećanje odstojanja od tla je 44 mm, što neće biti dovoljno da transformiše Sterrato u neku vrstu rivala Jeepu Wrangler u ekstremnim uslovima, ali je njegov klirens od 170-180 mm (to je samo procena jer Lambo nije dao zvanične podatke) sigurno veći od prosečne limuzine.

Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Ne postoji funkcija za dalje podešavanje visine vožnje, kao što je to slučaj sa novim Poršeom 911 Dakar.

Lamborghini je napravio neke istinske ustupke za vozače koji žele da se uprljaju. Podvozje ima aluminijumsku zaštitu, pragovi su ojačani, a gume su dizajnirane da rade na šljunku i asfaltu.

Takođe imaju runflat tehnologiju koja omogućava da se automobil vozi do 80 km pri 80 km/h sa nultim vazdušnim pritiskom.

Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

LDVI birač režima vožnje takođe dobija novi Reli mod za situacije sa slabim prianjanjem, a Lamborghini kaže da usisnik na krovu obezbeđuje čistiji vazduh na prašnjavim stazama.

Ističu proširenja rubova točkova za 30 mm napred i 34 nazad, ali i krovne šine, kao na SUV modelima.

Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Sterrato pokeće 5,2 litarska V10 mašina sa 610 KS i  565 Nm. Iz stanja mirovanja do 100 km/h mu je potrebno3,4 sekunde, što je 0,2 do 0,4 sekunde sporije od svakog drugog Huracana osim Spajdera sa pogonom na zadnjim točkovima koji isti zadatak obavlja za 3,5 sekundi.

Kao i Porscheov 911 Dakar, Sterrato je elektronski ograničen na 260 km/h, dok ostali članovi porodice Huracan mogu da razviju 322 km/h).

Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Automagazin.com

Danas objavljeno

Izgubili 2 milijarde pa ušli u Formulu 1

Vanja A

Testiranje baterija: BMW je spreman

Vanja A

Svi žele ovaj Porsche – već je rasprodat

Vanja A

Ostavite komentar