Skoro, pa nemoguća misija: Kako ući u najekskluzivniji klub u Berlinu? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Skoro, pa nemoguća misija: Kako ući u najekskluzivniji klub u Berlinu?

Spremni ste da čekate nekoliko sati u redu, koji se polako, ali sigurno smanjuje, da biste bili viđeni u jednom od najpoznatijih klubova u celoj Nemačkoj, pa i u Evropi?

Spremni ste da čekate nekoliko sati u redu, koji se polako, ali sigurno smanjuje, da biste bili viđeni u jednom od najpoznatijih klubova u celoj Nemačkoj, pa i u Evropi? Ali čak i ako jeste, to vam ne garantuje da ćete uspeti da uđete.

Zašto je to tako, potrudio se da otkrije Skot Kembel. Svoje impresije o pokušaju ulaska u “Berghain”, koji važi za najekskluzivniji klub u Berlinu, ali i u Nemačkoj uopšte, podelio je na sajtu Telegraf.co.uk, trudeći se da tako pomogne mnogima koji će se okušati u ovom “zadatku”.

Na mestu nekadašnje elektrane u glavnom gradu Nemačke, opremljen svim uređajima koji doprinose odličnoj atmosferi, noćni klub “Berghain” je nadaleko poznat po odličnim žurkama. Ne samo da u njemu gostuju poznati nemački, već i muzičari iz celog sveta. A DJ je tu da upotpuni, inače sjajnu atmosferu, koja uvek vlada u tom klubu.

Kada jedan čovek odlučuje o uspehu ili neuspehu vaše misije

Godinama mnogi mladi ljudi pokušavaju da proniknu u to zbog čega ih je glavni vratar berlinskog kluba “Berghain” odbio, ali to još uvek nikome nije pošlo za rukom, pa ni Skotu. Jednostavno je Svena Markuardta, koji je vratar kluba, ovaj momak okarakterisao kao nekoga ko “uništava snove klinaca o ulasku”. Još je interesantnije u svemu tome to što celokupnu situaciju predstavlja kao “enigmatičnu politiku ulaska”, što i nije tako daleko od istine.

Čak i ako u potpunosti ispoštujete pravilo o tome da ne bi trebalo ni na koji način da odudarate od ostalih, te ako obučete crnu, klasičnu garderobu i trudite se da uopšte ne privučete pažnju, to vam neće biti garant da će vam Sven dozvoliti da upoznate čari ovog berlinskog noćnog kluba.

Mnogi blogeri su se bavili istom temom kao Skot, pa su stvarali različite teorije o tome kako bi trebalo postupiti da bi Sven bio impresioniran, te da bi nekome dozvolio da poseti najekskluzivniji klub u Berlinu. Na žalost mnogih pratilaca tih blogova, ništa posebno oni nisu zaključili, ali su svakako izneli svoja zapažanja, koja mogu pomoći nekom.

Osnovni savet za sve koji žele klub “Berghain” da posete jeste da obuku neupadljivu, a najbolje odeću crne boje. Poenta je da ne privlače pažnju, iako je Skot doživeo da jedan “čovek obuče u hipstersku odeću” i da uđe bez ikakvih problema, uprkos tome što je svojim stajlingom i te kako privlačio pažnju.

Budući stranac, Skot nije razumeo Svenovo pitanje na nemačkom, pa mu nije bilo dozvoljeno da uđe. Na pitanje zbog čega je to tako, dobio je jednostavan odgovor od glavnog vratara ovog kluba: “Zato što smo odlučili.”

Kako to obično biva, tek posle toga je i dobio odgovor na pitanje kako je moguće ući u ovaj poznati klub i to zahvaljujući komentaru, koji je usput čuo: “Puno je bajki na internetu o tome kako ući, ali samo treba biti svoj!”

Ipak, iako Skot nije uspeo da uđe u ovaj čuveni klub, možda njegovo viđenje celokupne situacije, pomogne nekome da u tome uspe.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Berluskoni se neće kandidovati za predsjednika

V.R.

Premijerka Novog Zelanda otkazala vjenčanje

V.R.

Obožavaoci tuže „Juniverzal“ za 5 miliona dolara zato što u filmu nema Ane de Armas

V.R.

Ostavite komentar